SONDAJ / Tu ce echipă vei sustine?

Părerile sunt împărţite. Aşa cum este şi normal într-o ţară democrată. Din acest motiv noi vrem să facem un sondaj prin care să luăm pulsul suporterilor rapidişti de pretutindeni. Să vedem ce preferinţe are fiecare pentru a ne face o imagine cât mai corectă despre tot ce se întâmplă. Pentru acesta vom folosi trei nume. AFC Rapid Bucureşti, SC Mişcarea CFR Bucureşti şi SC FC Rapid Bucureşti SA. Asta pentru că AS FC Rapid Bucureşti avea intenţia să se unească cu AFC şi să formeze un tot unitar. Doar că motorul acesteia, Dragoş Sabău, a decis să renunţe public. În timp ce SSC Rapid este un club fără vreo pretenţie. Din ceea ce cunoaştem noi în acest moment. Aşadar rămân trei necunoscute. Şi le vom analiza pe rând.

AFC RAPID BUCUREŞTI

AFC Rapid Bucureşti, condus de Horia Manoliu şi antrenat de Mihai Iosif, este fără îndoială continuatoarea de drept a SC FC Rapid Bucureşti SA, societatea falimentară a lui Valerii Moraru. Actele şi toate documentele atestă acest lucru, motiv pentru care şi susţinem cu tărie că clubul care începe în seria a doua a ligii a cincea este cel care continuă tradiţia Rapidului. Formaţia se antrenează în acest moment pe Laromet, lângă ProRapid, şi aşteaptă etapa a doua să deschidă sezonul pe Giuleşti în faţa… SSC Rapid. Culorile, evident, alb-vişiniu. Se şi căzuse la un acord cu Dragoş Sabău, reprezentantul AS FC Rapid Bucureşti, fapt din care reiese o comunicare şi o transparenţă edificatoare. Inclusiv acceptarea unei datorii de 40.000 de euro.

DSC_0199 AFC

SC MIŞCAREA CFR BUCUREŞTI

SC Mişcarea CFR Bucureşti este, se pare, sub aripa CS Rapid Bucureşti. Măcar pentru faptul că aceştia l-au cooptat în staff pe Vasile Caciureac. Fostul jucător al Rapidului şi soţ al Valeriei Caciureac. Unii rapidişti doresc din nou o asociere cu CS Rapid şi cu CFR. Alegerea lor, poate că nu e nimic greşită. Numai că acest club a fost înfiinţat în 2004 şi este unul de… atletism, care până de curând a avut doar culorile alb-albastru. Acum, se pare că, într-adevăr, secţia de fotbal va juca în alb-vişiniu. Problema este că oamenii nu au dorit să vină să stea la discuţii nici în întâlnirea dintre Horia Manoliu, Dragoş Sabău şi Adi Iencsi. Iar dacă tu nu vrei să vii să îl asculţi pe Adi Iencsi… ce fel de rapidist eşti? Şi oare de ce?

miscareacfr

SC FC RAPID BUCUREŞTI SA (în proces de lichidare)

Să vorbim puţin şi despre SC FC Rapid Bucureşti SA. În mod normal, prima opţiune. Doar că acest club va fi, mai devreme sau mai târziu radiat. Poate dura procesul şi doi ani. Sau mai mult. Nu avem atât timp la dispoziţie, apoi ne vom mişca mult mai greu. Iar cine acum susţine muribundul despre care am vorbit, în mod logic va susţine apoi continuatorul AFC Rapid. Sau nu. Poate va dori asocierea cu CFR şi cu CS Rapid, dar şi cu o echipă de fotbal care nu are vreo legătură cu Rapid de fapt. În fine, votaţi voi! Noi am vrea să fim optimişti şi să susţinem SC FC Rapid SA. Doar că această societate nu are cum să iasă din faliment. Să fim totuşi realişti…

Pe cine vei sustine?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...

newsletter

Alatura-te comunitatii 1923.roCauti ceva anume si nu gasesti la noi? Nimic mai simplu: cauta pe Google!

14 COMENTARII

 1. Asa e, poate suntem din alta lume, asa cum au fost si Rica, Neagu, Goanta, Manea si multi altii. Noi vrem Rapidul adevarat si nu facem propaganda unei grupari sau alteia (peluze sau tribune). Noi nu vrem Radicals, T2 …, noi vrem galeria Rapidului, cea care incurajeaza echipa, ci nu cea care are ceva de impartit cu o grupare sau alta.

 2. Nu am prea inteles care e faza cu SSC Rapid. Vad ca are meci maine, dar de unde provine? E SC FC Rapid, societatea lui Moraru? Sau? Cine o conduce, antreneaza, etc?
  Multumesc.

 3. O simpla parere:

  În mod normal, singura echipa Rapid este cea care are dreptul sa folosească stema , culorile și numele de Rapid București. Deocamdată aceasta este actuala echipa aflata în procedura de faliment. În mod normal ‘patrimoniul ‘ va fi scos la licitație de tribunal pt recuperarea datoriilor. Cine va cumpăra acest patrimoniu va putea sa îl folosească sa creeze o noua entitate sportiva care se va numi tot Rapid București. Sau sa îl dea unei alte societăți deja existente.
  Numele societății care administrează echipa poate sa fie orice de exemplu mieimiplacefotbalul SA. Trebuie făcută o diferență între numele societății care administrează echipa și numele echipei.
  Eu am înțeles că societatea AFC Rapid a stipulat în contract ca da în folosință patrimoniul către actuala societate aflata în faliment. Și ca în caz de faliment sa îi revină. Dar nu așa funcționează legea. Pt ca în felul ăsta oricine își poate face o societate care sa împrumute bunuri către o alta. Când acesta din urma a acumulat multe datorii o bagi în faliment și toate bunurile iți revin înapoi ție sa le folosești fără probleme. Nu merge așa.
  Deci, trebuie așteptat sa se finalizeze procesul de faliment. De acord o sa dureze mult. Și nu o sa avem echipa oficiala în perioada aia.
  Intre timp se poate face o echipa susținută de suporteri pt a menține interesul viu și când palmaresul devine disponibil sa fie cumpărat. Și sa speram ca se poate face ceva transparent unde se poate cotiza, cu venituri și cheltuieli publicate online către cotizanți. Se pot face voturi online în legătură cu deciziile de transfer și de administrare. Dar ăsta e alt subiect.

  În concluzie. Niciuna din echipe nu e rapid, în afară de cea a cărei societate se afla în faliment. Rămâne doar da decidem pe cine vrem sa susținem sau dacă vrem sa susținem pe cineva pana se cumpără ‘patrimoniul’.

  Aștept păreri sincere. Chiar și negative.

 4. TE SUSTIN PANA IN PANZELE ALBE !! daca cineva merge la stadion inseamna ca legitimeaza acea echipa, ori o singura echipa ori NICIUNA !!

 5. Am votat nu ma mai intereseaza, DE CE ? pentru ca atata timp cat vor exista mai multe proiecte personal nu am echipa, eu am din 1963 o singura echipa si cu ea in suflet am sa mor RAPID…..nu exista 2 nu exista 3, face-ti una sau nimic nu mai conteaza !!

 6. Iar te dai important. Zi odata ce si in cum?. Te invarti ca un caine in jurul cozii. Zi odata care sunt smecherii si care aia adevarati. Noi, ca cetateanul turmantat, cu cine tinem?

 7. Fratilor, eu in Butoi asta nu am incredere nici cat negru sub unghie. Il stiu de mult, un panglicar, cand a putut face rau Rapidului nu a ezitat nicio clipa.

 8. Din pacate pentru tine, rapidist din alta lume, suporterii nu sustin clonele… Nici noi nu vrem asta… Daca Alergarea este mai importanta decat Adi Iencsi, de exemplu, s-a inceput bine…

 9. Esti in eroare prietene dar nu ma mira daca pana acum te ai informat de aici .intreaba l pe horia sau pe sabau si mai vorbim

 10. Articol mincinos si bineinteles insinios.Reprezentantii Miscarii CFR s au intalnit cu horia manoliu si cu dragos sabau reprezentantii nimanui pt simplul motiv ca NU AU PUTUT sa PREZINTE nici UN ACT prin care cele doua ar EXISTA.Prin urmare la aceasta ora exista un singur club MISCAREA CFR care din respect pt suporterul rapidist nu isi aroga particula de RAPID.Au facut o cele doua entitati care doar au mintit suporterii si voi impreuna cu ei.Deci sa reluam dragos sabau s a retras ,iar horia manoliu nu se va prezenta pt ca nu este entitate juridica si nu are cis ul sportiv…sa va fie de bine

 11. Ce fel de rapidisti sint cei din Clubul Aristocratic daca nu au participat la discutii; cred ca Florin Pitis se rasuceste in mormint din cauza lor. Oameni buni chiar vreti sa rida o Tara intrraga de noi ptr ca avem atitea echipe inscrse in Liga 5. Trezitiva o data si lasa ti orgoliile de o parte spre binele acestei echipe