S-a decis! Rămâne un singur Rapid

rapid rapidiști spirit
Rapid, rapidiști şi istoria! Spirit!

Zi decisivă pe 31 august 2016 în Giuleşti. Între Opera Comică şi peluza închisă s-au strâns aproximativ 200 de rapidişti. În mijlocul lor, oamenii cu greutate care au demarat două proiecte separate. AFC Rapid, înscris de Horia Manoliu în liga a 5-a Bucureşti şi continuator de drept al Rapid SA, societate care se îndreaptă spre faliment sigur. Şi AS FC Rapid, asociaţie a lui Dragoş Sabău, înscrisă în liga a 4-a Ilfov şi care a vrut să ia o opţiune serioasă prin cooptarea unor nume grele în conducere. Precum Adi Iencsi sau Daniel Pancu. Cei doi iniţiatori au fost prezenţi, la fel cum a fost şi cazul lui Iencsi, care este dorit cu insistenţă antrenor.

Iencsi ezită, Sabău anunţă că se retrage

Pe lângă cei trei, au mai fost şi alte nume importante. Precum Mihai Iosif, Lucian Ionescu, Costin Manea sau Gică Păun. Toţi uniţi de dorinţa comună de a avea un singur Rapid. Vestea bună este că din acest punct de vedere lucrurile s-au reglat şi este clar: nu vor exista ambele cluburi. Manoliu şi Sabău au căzut la un acord şi vor colabora. Partea proastă este, însă, aceea că Adi Iencsi este, momentan, singurul nume greu dispus să vină alături. Iar cum Pancu, Măldărăşanu sau Stanciu nu au dat momentan un răspuns pozitiv, se pare că Iencsi nu este dispus să facă singur pasul. De aceea, ulterior, pe profilul său de Facebook, Dragoş Sabău a anunţat că va retrage AS FC Rapid.

Mişcarea nu e interesată de Rapid

Nu ştim dacă e bine sau nu, mai ales că părţile păreau să colaboreze şi să se unească. De menţionat este că Mişcarea Aristocratică a refuzat orice dialog. Horia Manoliu şi Dragoş Sabău s-au întâlnit cu Ovidiu Nahoi cu o oră mai devreme decât era programat totul pentru Giuleşti. Mai precis la 19:00. Acesta a explicat că nu este interesat şi că Mişcarea va merge în direcţia ei. Evident, când refuzi dialogul, când te răzgândeşti de 15 ori şi totuşi te dai cocoş, ceva e la mijloc. Şi, mai nou, se pare că şi o mână de suporteri a aderat la Mişcare. Nu le spunem provenienţa, pentru că este evident. Şi nici nu vrem să îi asociem cu acel nume, pentru că acolo sunt mult mai mulţi rapidişti reali, nu „gică contra”. Ei în schimb au venit câteva minute la întâlnirea din Giuleşti. Unul dintre celebrii lor lideri a explicat că rapidiştii nu-l cunosc pentru că venea pe stadion cu şapcă. Nah, asta da explicaţie. E bine. Au spus că susţin Mişcarea. Nicio problemă, chiar ar fi frumos să se ducă acolo, e exact ce le trebuie.

Concluzii

Concluzia e simplă: vestea bună e că va exista un singur Rapid. După ultimele informaţii, acesta va fi AFC Rapid, care are patru grupe de juniori, şi va juca în liga a cincea. Asta dacă Dragoş Sabău nu revine asupra deciziei. Vestea rea este că Adi Iencsi bate în retragere şi, în felul acesta şansele ca alte legende să vină sunt nule. Şi asta din cauza câtorva elemente agitatoare, care alături de Valerii Moraru au contribuit la falimentul Rapidului. Să aşteptăm să vedem ce mai apare, însă viitorul nu e încă limpede.

newsletter

Alatura-te comunitatii 1923.ro

indicates required

Cauti ceva anume si nu gasesti la noi? Nimic mai simplu: cauta pe Google!

6 COMENTARII

 1. Cum naiba poate AFC Rapid sa incropeasca de o echipa din moment ce este prinsa in procesul de faliment al RapidMoraru ?
  Se pleaca la drum pe o baza subreda, subtire care poate oricand claca din cauza datoriilor. Sa nu uitam, AFC Rapid a refuzat propunerea de audit a lui Valis sau Taher. Acolo se ascund datorii istorice mari.
  Momentan AFC Rapid nu are nimic decat datorii istorice.

  Incetati minciuna! Marca, palmaresul si culorile sunt detinute de catre stat prin lichidatorul judiciar care trebuie sa le valorifice !

  NIMENI nu este continuatorul Rapidului pt ca marca,culorile si palmaresul NU AU FOST SCOASE LA LICITATIE !!! Mai dureaza muuult pana se pun lucrurile in ordine.

 2. Mda… Daca pornim cu datorii din liga a 5-a e clar.. Nu e de mirare ca oameni cu nume sonore in istoria RAPIDului nu vor sa se implice.
  Era foarte in regula daca se facea sectia de fotbal in cadrul clubului CS RAPID, cu datorii la zero si pornind din liga a 4-a. Si doar un singur RAPID. Mi-e greu sa cred ca lumea e proasta. Cred ca sunt deja primele interese ale unora.

 3. Datorita tiganilor din galerie fuge toata lumea de noi.Toti tigani cu doua clase isi dau cu parerea.Avem aceeasi soarta ca Sportul Studentesc, Rapid va fi amintire ca : Progresul, Fc Arges, Ripensia,Fcm Bacau
  Etc.Pacat

 4. Hahahaaaa 200 de suporteri?…doar daca i inmulteai cu 5 poate dadea 200…dragos s a retras?..nu se poate pt ca avea echipe in liga 5,in liga 4 buc si in liga 4 ilfov…cu un volum atat de mare cum sa te retragi…apropo..afc rapid nu poate continua pt ca este parte integranta al sc fc rapid societate in faliment…deci nu are actele necesare ne existand ..deocamdata …poate peste 3 ani ..dar nu este nimic merge la ilfov cu dragos poate asa „castiga”niste ani…iar miscarea are unii suporteri ?nu nu admin MISCAREA incearca sa isi castige dreptul de a avea suporteri ..cat mai multi daca va merita va avea daca nu nu…