Săpunaru are un talisman: Muntenegru

Săpunaru România
Sapunaru pentru România

În urmă cu opt ani şi patru luni, Cristi Săpunaru debuta pentru echipa naţională. România se pregătea de EURO 2008, iar tânărul de 24 de ani juca pentru prima dată sub tricolor. Într-un amical câştigat cu 4-0 în faţa echipei din… Muntenegru! La opt ani şi patru luni distanţă, urmează alt meci cu Muntenegru. Chiar dacă va fi abia al 17-lea meci la naţională a lui Cristi Săpunaru, lucrurile stau acum total diferit. Cristi va fi titular şi, aproape sigur, în premieră, căpitanul primei reprezentative.

Aruncat în exil din ambiţie de „priceputul” Victor Piţurcă timp de 4 ani, Săpun s-a întors pe cai mari la naţională şi a fost unul dintre cei mai buni oameni ai României la EURO 2016. Chiar şi aşa, cu o prestaţie deplorabilă la nivelul întregii echipe. Săpunaru a dovedit că este liderul de care naţionala României are nevoie şi, se pare, Christoph Daum îi va oferi banderola. Acum, pentru că Raţ şi Chiricheş lipsesc. Dar cel mai probabil acesta va fi doar un pretext.

Pentru că analizând situaţia fotbaliştilor români şi a temperamentului lor, e clar că nu există altul precum Cristi Săpunaru. Nici cei doi mai sus amintiţi şi nici Nicuşor Stanciu, aşa cum s-a mai vorbit. Ar fi absurd. Lui Cristi Săpunaru nu i s-ar face decât o reparaţie morală. O reparaţie morală pentru că el ar fi trebuit să aibă, în mod evident, banderola pe braţ şi la EURO 2016. Dar nu e nimic… A pierdut el atâţia ani fără să fie selecţionat, când trebuia să se îndrepte deja spre 50 de selecţii, aşa că…

newsletter

Alatura-te comunitatii 1923.ro