DOVADA / Rapid, societate pe actiuni!

rapid rapidişti spirit
Rapid, rapidişti şi istoria! Spirit!

Pentru că circulă informaţii confuze şi fără sens vom publica încă două materiale. Acestea atestă foarte clar de ce AFC Rapid Bucureşti este continuatoarea de drept a SC FC Rapid SA. Vă redăm textele integral, cu link către sursa originală. De ce? Pentru că ele au fost publicate în 2006, cu mai bine de zece ani în urmă, când nimeni nu avea de unde şti ce se va alege de Rapid. Aşadar, lectură plăcută şi vă rugăm să trageţi concluziile de rigoare. Dacă nu le-aţi tras până acum!


Clubul AFC Rapid va contribui la formarea unei societati pe actiuni pina la data de 31 martie 2006, 30 de procente din capitalul acesteia urmind sa fie preluate de un grup de opt oameni de afaceri, a anuntat, vineri, la finalul Adunarii Generale a gruparii giulestene, presedintele Dinu Gheorghe.

Dinu Gheorghe a mentionat ca noua societate, care va functiona efectiv incepind cu data de 1 iulie 2006, va prelua atit activul, cit si pasivul vechii societati. „Nu se pune problema sa nu se preia datoriile fostei societati, daca exista. De asemenea, nu se pune problema cedarii de actiuni statului in contul datoriilor fostelor societati”, a spus Dinu Gheorghe.

Referitor la grupul de oameni de afaceri care va prelua 30 la suta din actiunile noii societati, Dinu Gheorghe a explicat ca nu este mandatat sa-i nominalizeze, dar a precizat ca printre acestia nu se afla Mircea Lucescu, tehnicianul formatiei sahtior Donetk. De asemenea, oficialul giulestean a mentionat ca nici el nu va avea actiuni in cadrul noii societati.

Potrivit unor surse din cadrul clubului, printre viitori actionari se numara Jean Valvis, presedintele firmei LaDorna, Constantin Tampiza, directorul general al LukOil Rominia, si Dan Ostahie, directorul general al grupului Altex.

„Nu va fi o licitatie publica, cei opt actionari, care au propus transformarea in societate pe actiuni, bineinteles cu acceptul domnului George Copos, deja se cunosc si sint pregatiti sa faca demersurile necesare.

Unii dintre ei fac parte din top 300, altii din top 302 sau 303. AFC Rapid va fi actionarul majoritar al noii societati pe actiuni”, a mentionat Dinu Gheorghe, care a refuzat sa spuna daca cei opt au toti cetatenia romina.

Referitor la persoana care va ocupa functia de presedinte al Consiliului de Administratie al noii societati, Dinu Gheorghe a afirmat ca aceasta nu poate fi patronul George Copos. „Dinsul nu poate ocupa aceasta functie, atita timp cit detine functia de senator sau de membru al Guvernului.

Nu cred ca se va supara ca nu va fi presedintele al Consiliului de Administratie, pentru ca dinsul a fost de acord sa cedeze aceste parti din societate. Copos va fi presedinte fondator, iar unul dintre actionari va fi desemnat sa conduca viitorul Consiliu”, a mai spus oficialul giulestean.

Dinu Gheorghe a adaugat ca noua societate va fi una transparenta si in cadrul careia nu vor mai exista datorii. „Va fi un buget care va satisface toate pretentiile, jucatorii si asa mai departe. Nu va fi un buget ca pina acum: <>, va fi unul stabilit la inceputul anului.

De asemenea, cind se va infiinta societatea pe actiuni se va stabili noua organigrama si vor fi scoase posturi la concurs. Vor fi alte persoane sau aceleasi, daca vor sa continue”, a explicat presedintele executiv al clubului Rapid.

Referitor la posibilitatea ca jucatorul Daniel Niculae sa preia actiuni in cadrul clubului, Dinu Gheorghe a spus: „Daca are bani, poate sa cumpere actiuni oricind, este binevenit ca orice mare jucator al Rapidului care isi poate permite. Peste citiva ani poate vor mai fi scoase si alte actiuni la vinzare”.

Antrenorul echipei Rapid Bucuresti, Razvan Lucescu, a fost prezent timp de ora si jumatate in cadrul Adunarii Generale, el prezentind membrilor un raport despre situatia echipei de fotbal.

De asemenea, in cadrul AG de vineri, de la Crowne Plaza, s-au mai discutat probleme privind bugetul de venituri si cheltuieli pentru urmatoarele sase luni, au fost prezentate membrilor modificarile din statutul societatii, precum si strategiile si modalitatile de realizare a obiectivelor echipei.

Sursa: hotnews.ro


George Copos, patronul clubului Rapid, a anuntat decizia de transformare a AFC Rapid, asociatie non-profit, intr-o societate comerciala sportiva pe actiuni FC Rapid SA, constituita din aportul in natura al AFC prin drepturile federative ale jucatorilor (70 la suta) si din aportul in numerar al actionarilor in valoare de 5,571 milioane euro (30 la suta).

FC Rapid SA cuprinde aportul in natura al AFC Rapid de 70 la suta, reprezentand drepturile federative ale jucatorilor (valoarea comerciala a lotului actual) si aportul in numerar al celor 7 actionari in valoare de 5,571 milioane euro (30 la suta). Valoarea neta a drepturilor federative ale jucatorilor se ridica la 13 milioane euro si acestea vor fi transferate la FC Rapid SA dupa incheierea campionatului. Pana atunci AFC Rapid, care detine licenta de la FRF, va activa in simbioza cu societate pe actiuni, urmand ca de la 1 iunie licenta sa fie transferata societatii pe actiuni.

Jucatorii clubului vor apartine exclusiv societatii pe actiuni, fara a mai fi detinuti in co-proprietate cu alte societati, si vor fi inregistrati in contabilitate ca active, la adevarata lor valoare, similar inregistrarii unei marci. Fiecare jucator devine o investitie concreta, inregistrata, asupra careia se poate calculeaza amortizarea in timp, pe durata contractului.

Deciziile in cadrul societatii pe actiuni vor fi luate doar prin intrunirea unui cvorum de 85 la suta al capitalului social reprezentat in adunarea generala Prin aportul in numerar al actionarilor, Rapid are asigurat in urmatorii 2 ani un buget de minim 6 milioane euro, indiferent de performanta sportiva.

Din lista actionarilor FC Rapid SA fac parte Florin Talpes, presedintele firmei Softwin (3 la suta), Dan Constantin Ostahie, presedintele grupului Altex (3 la suta), Dinu Gheorghe, presedinte executiv al FC Rapid (3 la suta), Dan Laurentiu Fati, presedintele firmei Dacris (3 la suta), Jean Valvis, presedinte grup LaDorna (6 la suta), Ana Holding, actionar majoritar George Copos, cu 6 la suta si ISAF SA cu o participatie de 6 la suta.

Actionarii sustin la unison ca in 2-3 ani, FC Rapid SA va fi listata la bursa, actiunile devenind disponibile publicului larg, dar numai dupa 2-3 ani in care societatea pe actiuni isi va dovedi forta economica. Mircea Lucescu, la fel ca ceilalti 20 de membri ai AFC Rapid, va deveni actionar la FC Rapid SA, conform participatiei sale la asociatia non-profit. Dupa incheierea campionatului, George Copos nu va mai avea controlul majoritar in societatea pe actiuni, urmand sa detina circa 40 la suta din actiuni.

Sursa: ziare.com

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* indicates required

2 COMENTARII

  1. Va multumim pt promtitudine….dupa dinu vama (nu se pune problema pasarii pasivului) vine prietenul dvs nea george si spune clar pt toata lumea (mai putin pt voi si horia)CAPITALUL este reprezentat de JUCATORI 70% si APORTUL ACTIONARILOR 30%….UNDE au ramas DATORIILE dragii mei ….rapidisti?Continuati sa ne mintiti cu voie sau nu dar nu puteti pacalii pe toata lumea…Poate nu veti posta intrebarea mea dar pt voi mai am o intrebare pe care o astept intr un alt articol….DIN CE CONT BANCAR ati efectuat plata facturii stadionului…din CONTUL AFC ului?Macar raspunsul asta sa l dati rapidistilor dupa care jur ca va voi lauda public.

  2. Interesant, dar ultimul pasaj e chiar tragi-comic…listari la bursa si Lucescu ca actionar la Rapid.

    Asteptam ca AFC sa devina continuatorul LEGAL al R. nici mai mult nici mai putin.

    Lichidatorul a spus clar si raspicat : ce inseamna Rapid va fi scos la licitatie si este normal pana la urma.