Competitie nouă inventată de UEFA!

UEFA
Masura istorica a UEFA!

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

UEFA vrea să ducă fotbalul la un alt nivel. Forul european anunță înființarea unei noi competiții care se va numi ”UEFA Nations League” și la care vor lua parte 55 de echipe naționale. Competiția are ca scop reducerea jocurilor amicale și va debuta în 2018. Prima ediție a ”UEFA Nations Legue” se va desfășura în perioada septembrie – noiembrie 2018, imediat după Cupa Mondială din Rusia.

Cele 55 de echipe participante vor fi împărțite în 4 ligi, A-B-C-D, în funcție de coeficientul UEFA. În Liga A se vor afla echipele cu cel mai bun coeficient, iar în Liga D, naționalele cu cel mai mic coeficient. Ligile A și B vor conține 4 grupe a câte 3 echipe, în Liga C vor fi 3 grupe de câte 4 echipe și o grupă de 3, iar în Liga D vor fi 4 grupe de câte 4 echipe.

Din fiecare ligă, 4 câștigătoare de grupe vor promova în ”Final Four” și 4 echipe vor retrograda într-o ligă inferioară pentru următoarea ediție, care se va desfășura în 2020. Coeficientul obținut de echipe în ”UEFA Nations League” va stabili și poziția pe care o vor ocupa la tragerea la sorți pentru Campionatul European. Noua competiție UEFA le va oferi echipelor naționale încă o șansă să se califice la următorul european.

”Final Four” este competiția care este dedicată câștigătoarelor celor 4 grupe din Liga A și se va desfășura în iunie 2019. ”UEFA Nations League” va oferi 4 locuri la EURO 2020. Din cele 10 grupe care vor fi înpreliminariile pentru calificarea la următorul Campionat European vor merge mai departe primele două echipe clasate, iar celelalte 4 locuri rămase vor fi ocupate de câștigătoarele din play-off-ul ”UEFA Nations League”.

Meciurile din play-off-ul ”UEFA Nations League” vor avea loc în martie 2020. La play-off vor participa 16 echipe, câștigătoarele grupelor din cele 4 ligi, adică 4 echipe din fiecare ligă. În cazul în care acestea sunt deja calificate la turneul final, locul lor va fi luat de următoarea clasată în grupă. Cele 16 naționale vor fi împărțite în 4 grupe a câte 4 echipe, iar câştigătoarele vor primi un loc la Campionatul European.

Preliminariile pentru EURO 2020 vor începe în martie 2019 și se vor desfășura în lunile martie, iunie, septembrie, octombrie și noiembrie, fiind câte două etape în fiecare lună. Preliminariile vor fi formate din 5 grupe a câte 5 echipe și 5 grupe a câte 6 echipe.

Următoarea ediție a ”UEFA Nations League” se va desfășura în 2020.

Sursa: digisport.ro