Ziua în care Rapid a jucat primul meci

Vorbim despre meciuri oficiale, evident. Şi vorbim despre meciuri oficiale contabilizate în istorie. Pentru că e greu de crezut că Rapid nu a mai evoluat în vreo partidă competitivă până în 1932. Exact, 1932, oarecum un an în oglindă la 1923, cel al înfiinţării. Mai exact, pe 11 septembrie (o zi tristă în istoria omenirii…) 1932 Rapid debuta şi în manualele de istorie. Nu oricum, ci într-un meci cu Ripensia Timişoara. Una dintre marile rivale din acea perioadă.

Francisc Boroş, primul marcator

În spiritul rapidist care dăinuie din primele momente, meciul a fost unul spectaculos. Nu doar că s-a încheiat 3-2 pentru băieţii noştri. Asta a fost doar cireaşa de pe tort. La pauză, bănăţenii conduceau cu 2-0. În doar câteva minute, Rapid a întors totul. Primele două goluri au fost marcate de Francisc Boroş, iar Atila l-a dat pe ultimul. Totul s-a consumat între minutele 52 şi 60! Aşa a rămas până la final, iar Rapid sau CFR Bucureşti, cum se numea echipa atunci, a intrat cu dreptul în lumea bună a fotbalului din România.

Primul 11 şi cum am pierdut titlul în faţa Ripensiei…

În mod sigur sunteţi curioşi şi cum arăta primul unsprezece din acea partidă. De aceea, vi-l prezentăm cu mult drag: Theimler, Ujlachi, Svetcovski, Radu, Wetzer II, Ronay, Boroş, V. Chiroiu II, Gyebrovski, T. Chiroiu I, Atila. Evident, Rapid a trecut de la extaz şi agonie şi în acel prim sezon. Într-un an cu două serii a câte 7 echipe, în care finalistele fiecăreia jucau pentru titlu, Rapid a terminat pe 2 seria. Chiar dacă, la un moment dat era favorită în faţa Ripensiei. Motivul? În ultimile etape Rapid a pierdut inclusiv cu Şoimii Sibiu acasă. 0-1. Singurul meci care n-a fost câştigat. În faţa unui adversar pe care îl bătuse cu 9-1 în deplasare…

newsletter

Alatura-te comunitatii 1923.ro

indicates required