Situatia celor trei societati RAPID

Rapid Giuleşti 2020
CS Rapid ar putea beneficia curând de bazinul din Giulești 2020

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Anul 2016 va rămâne cu siguranță în mintea rapidiștilor drept anul cel mai negru din istoria de 93 de ani de Rapid. Apărut inițial ca o glumă proastă, falimentul a distrus un club legendar, iar cei care l-au administrat în ultimii ani au privit fără reacție.

Astfel, în așteptarea constatării decesului SC-ului, alte două echipe cu numele Rapid s-au creat din dorința de a duce mai departe spiritul giuleștean, fără a-l întrerupe.

Vara e pe final, iar toamna va aduce startul campionatului în eșaloanele inferioare, acolo unde s-au înscris AS FC Rapid și AFC Rapid.

Să vedem care este situația celor trei echipe care reprezintă Rapid:

SC RAPID – echipa lui Valerii Moraru mai trăiește doar în acte, însă nici acolo viitorul nu sună deloc bine, șansele de salvare fiind de 1%, iar asta în cazul în care patronul moldovean ar plăti o sumă considerabilă, pentru a mai diminua din datoriile către ANAF.

Pe 14 septembrie va avea loc o nouă înfățișare la Curtea de Apel, în încercarea de a suspenda decizia de faliment, dar mai mult ca sigur că va urma o nouă amânare. Toată această tărăgănare poate dura chiar și câțiva ani.

AS FC RAPID – nou-înființata echipă a lui Dragoș Sabău se află încă în proces de formare, urmând ca în acestă săptămână să fie anunțate primele nume de jucători ce vor forma lotul.

Sabău va aduce lângă echipă câteva nume importante de rapidiști, ca Vasile Caciureac, Gică Păun, Cornel Mateiași, și încearcă să-l convingă pe Daniel Pancu să revină în teren. AS FC Rapid urmează să joace în Liga 4 din Ilfov, iar startul sezonul se va da în jurul datei de 15 septembrie 2016. Meciurile de pe teren propriu urmează să se dispute pe Stadionul Valentin Stănescu, în interiorul căruia se află și cele trei birouri ale AS FC.

Din punct de vedere juridic, AS FC Rapid nu are deocamdată dreptul de a promova, fiind o asociație sportivă, însă Dragoș Sabău a dat asigurări că acest impediment va fi rezolvat.

AFC RAPID – primul Rapid înscris, în Liga 5, echipa lui Horia Manoliu are deja un nucleu de jucători format în mare parte din grupa 2001 de juniori, dar și cu câțiva jucători mai în vârstă. Mihai Iosif încearcă marea cu sarea, însă mai mulți dintre jucătorii AFC-ului sunt nesiguri de viitorul acestei echipe, care ar trebui să debuteze în campionat pe 2 septembrie.

Antrenamentele se fac la baza Laromet, unde nu există nici măcar toalete, cu atât mai puțin vestiare, iar jucătorii vin când pot, dacă pot. Cu o săptămână înainte de startul sezonului, jucătorii AFC-ului nu au susținut niciun meci amical. Horia Manoliu așteaptă încă un răspuns de la CS Rapid în legătură cu folosirea stadionului Giulești pentru meciurile de pe teren propriu.

Așadar, lucrurile sunt încă neclare, însă această săptămână ar trebui să lămurească în mare parte viitorul AS FC și AFC, existând șanse ca din cele două echipă să rămână una singură, asta în cazul în care Horia Manoliu va accepta propunerea lui Dragoș Sabău de a face parte din organigrama AS FC.

Sursa: RAPID TV

newsletter

Alatura-te comunitatii 1923.ro

indicates required

4 COMENTARII

  1. Oare nu se găsește nimeni din toți milionarii României să pria frîile acestei echipe S-o scape de faliment și să o ducă mai departe???