Scrisoare deschisă a lui Călin, rapidist de 36 de ani

Rapid
Rapid unic! Marea Unire!

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

„Tuturor celor carora le pasa de RAPID
Dragii mei… M-am nascut intr-un orasel de provincie in uma cu 36 de ani… De la varsta de 9 ani iubesc Rapidul, de la o partida disputata contra echipei din urbea noastra, partida la care am participat cu tata, si la care am remarcat mareata galerie a Rapidului, an in care m-am si indragostit iremediabil de acest fenomen. Pentru ca Rapid nu este doar un club, o echipa de fotbal, ci si un fenomen social. Nu este o jucarie frumoasa pe care vine cineva, o ia, se joaca, o strica, ia alta si o pune la loc. Rapidul este suflet, si viata. In spiritul Rapidului unii si-au crescut si educat copiii, invatandu-i ce este iubirea, altruismul, daruirea, pasiunea, fair-play-ul si toate valorile in care noi, rapidistii credem cu adevarat.
Celor carora le pasa de RAPID cu adevarat, si nu vor sa faca din asta o afacere:
PROLETARI DIN TOATE TARILE, UNITI-VA! Suna a slogan comunist, insa stati putin, gnditi-va si analizati mesajul acestuia! Rapidul suntem NOI, marea masa a iubitorilor acestui club, care mergem meci de meci ACOLO, in casa noastra, unii de la sute de kilometri, doar pentru a canta si a sustine frenetic aceasta minunata echipa, acest minunat spirit. Multi dintre noi am si legat prietenii pe viata ACOLO, unii ne-am si indragostit acolo, altiii chiar si-au legat destine pe batranul Giulesti, in spiritul alb-visiniu. Mari actori, cantareti, ziaristi si oameni de seama au crescut si s-au exprimat in spiritul Rapidului. Motu Pittis si multi altii nici pe scena nu uitau de RAPID, exprimandu-si sentimentele si atasamentul fata de acest club.
Domnilor
Suntem la un moment de rascruce in existenta a ceea ce ne leaga, a clubului nostru, RAPID. Avem in fata nu mai putin de trei cai. Rapidul nostru, care isi asteapta soarta la tribunal poimaine, si alte inca doua odoare care stau gata sa apara, inainte ca Rapidul nostru sa isi dea obstescul sfarsit in sala de judecata. V-ati foarte grabit. Ati anuntat o echipa, Miscarea Feroviara, ati anuntat apoi AFC-ul, acum veniti cu AS FC-ul, maine veniti cu CSM si cine stie inca ce mai scoateti din joben. De ce faceti asta, de ce nici acum, in ultimul moment nu va uniti sa puneti umarul la renasterea Rapidului bunicilor nostri? De ce interesele primeaza? Rapidul a fost intotdeauna o arma impotriva sistemului, pe Giulesti s-a strigat pentru prima oara JOS COMUNISMUL, din Giulesti a inceput deplasarea primilor revolutionari in 1989, Giulestiul a fost scanteia si flacara sperantei mereu.
Dragii mei
Lasati politica, orgoliile si interesele, macar acum. Puneti mana si recladiti acel RAPID infiintat de bunicii nostri, cu care ati crescut toti, in tribunele caruia ati plans, ati ras si ati cantat pana la epuizare. Nu doua echipe. Daca veti face asta, rapidistii adevarati pe cine vor sustine? Credeti ca toata lumea este manipulabila? Va inselati! Iar cei drepti in cuget si-n simtiri visinii vor sta acasa, nu vor mai veni la meci ! Indiferent de nume, de legende si de nimic, un rapidist pur-sange nu va sluji la doi stapani. Puneti mana si recladiti aceasta mare echipa. Macar acum lasati orgoliile si toate cele ce ne-au divizat. Rapidul este UNIC.
SPERANTA MOARE ULTIMA!
Dar si cand moare…moare de tot!
HAI RAPID!”

newsletter

Alatura-te comunitatii 1923.ro

indicates required

1 COMENTARIU