Rapid şi momentele sale speciale

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* prin completarea adresei de email esti de acord sa-ti trimitem periodic informari cu privire la ofertele noastre si la articolele publicate pe site-ul 1923.ro
* indicates required

Rapid s-a construit pe conturul unei istorii fabuloase. E cea mai frumoasă parte a acestui club minunat. Nu palmaresul, cu toate trofeele pe care le cuprinde, ci istoria. Mai sus putem admira o fotografie din anul 1936. Adică de acum 80 de ani! Ce istorie superbă are echipa de lângă Podul Grant! Instantaneul, de altfel unul destul de reuşit având în vedere data la care a fost realizată are şi o istorie interesantă. Se pare că aceasta a fost realizată înaintea unei partide amicale împotriva lui Maccabi Tel Aviv. În perioada în care domina, alături de Venus şi Ripensia fotbalul românesc.

Rapid, amical în prima perioadă de glorie

Rapid a avut trei perioade de glorie în istorie. Fără să greşim putem spune asta şi le putem numi pe cele dintre 1934 – 1942, 1963 – 1972 şi 1998 – 2007. În total, cam un sfert de secol de glorie. Imaginea de mai sus e de la începuturi. De când Rapid începea să sperie adversarii din România şi chiar pe cei din Europa. Şi împotriva cui a jucat? Ei bine, este vorba despre cea mai titrată echipă din istoria Israelului. Maccabi Tel Aviv tocmai câştigase primul titlu din istoria sa. Un detaliu frumos şi care merită să fie văzut de fiecare dintre voi. La fel cum merită să fie văzut şi programul meciului de mai jos.

Program Rova Roşiorii de Vede – Rapid din 1989

Mai ales în Cupa României, echipele populare au avut mereu prilejul să întâlnească şi adversari modeşti. În oraşe ale României care doar o astfel de competiţie putea aduce Rapid. La începutul lui 1989, Rapid nu era cea mai puternică echipă, dar era extrem de iubită. Şi, după cum se poate vedea, avea în componenţă jucători care au rămas în istoria clubului. Acel meci, împotriva celor de la Rova Roşiorii de Vede a fost câştigat de Rapid cu 2-0. Ceea ce a însemnat o calificare în turul următor, unde am evoluat cu CFR Timişoara. În fond, în acel an am fost până în semifinalele competiţiei!

program rova - rapid 1989