Mitza şi Nicuşor, din filmul fără sonor

dinamo
dinamo

Filmele mute erau la mare căutare acum ceva decenii. Când cinematografia era chiar la început. Unele aveau chiar rolul de a amuza la maximum telespectatorii. Normal, epoca în care umorul brut, cel prin acte fizice extreme era mult mai apreciat. Comparativ cu cel din limbaj. Că, deh, majoritatea nu posedă o inteligenţă cognitivă pentru a se amuza la subtilităţi fine. Când îi vedem pe Nicuşor şi Mitza ne amintim de acele vremuri. După meciul fcsb – Manchester City 0-5 ambii au avut reacţii ilare vizavi de marea umilinţă provocată de dinamovişti. Şi pe care o aveţi mai sus.

Nicuşor e Nicuşor, Nicolae Stanciu e un simbol

Sigur, Nicuşor vorbea de frustrare. Hai, mă, păi se poate? Tu care în copilărie sufereai pentru Dinamo ţi-ai uitat aşa uşor originile? Nah, dacă după meciul cu Manchester City nu te mai vrea nici Anderlecht, nic Chelsea şi nici Celta Vigo, trebuie să ieşi altfel în evidenţă. Şi de aia o să fii, mă, toată viaţa, Nicuşor! Alt motiv e cel că Nicolae Stanciu e unul singur, iar acela este fotbalistul cu cele mai multe meciuri oficiale din istoria Rapidului! Aşa că… mai aşteaptă până ţi se va zice Nicolae… Frustrare, necalificări etc. vechea placă, atât de tocită.

Celebri în presa internaţională!

Măcar de ar vorbi şi despre recordurile europene ale lor. Dar cele adevărate… Despre care am tot scris şi la care s-a alăturat şi marele succes în faţa lui City. Voi nu le vedeţi. Nici Mitza. Nu a înţeles ce însemnă „Doar Dinamo”. Dacă era scris „Doar Jilava”, poate că era altceva! Ştiţi voi, localitatea aia din drum spre Giurgiu, oraşul unde Astra joacă pentru intrarea în grupele Ligii Europa. I s-a părut, micuţei, un gest pueril. Atât de pueril încât l-a preluat toată presa din Europa! Asta ca să nu vă mai simţiţi nebăgaţi în seamă! Gata, am terminat! Să dăm drumul la sonor. Şi să aşteptăm falimentul fotbalului românesc.

newsletter

Alatura-te comunitatii 1923.ro

indicates required

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* indicates required

Vrei si tu una? Apasa AICI