Marius Sumudica si Valentin Stanescu unici in istoria fotbalului romanesc

ŞUMUDICĂ
Marius Şumudică

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Marius Șumudică, antrenorul campioanei României, a devenit al doilea tehnician român care a reușit să câștige în Anglia un meci oficial cu o echipă românescă. Primul a fost legendarul Valentin Stănescu, 2-0 cu Universitatea Craiova pe terenul celor de la Leeds United, în urmă cu 37 de ani, în Cupa UEFA.

newsletter

Alatura-te comunitatii 1923.ro

indicates required

1 COMENTARIU

 1. da, numele rapidului este legat de momente unice ale fotbalului românesc.
  nu mă refer la jucători / antrenori care au trecut pe la rapid dar au făcut performanță la alte cluburi, mă refer la rapidul nostru în stare pură.
  îmi vine în minte alexa, care, ca rapidist, este primul fotbalist român care a marcat pe noul național, adică el a băgat-o acolo înaintea tuturor și este ca-n viață, că nu poți să joci două cămăși de la aceeași sursă….așa este viața, nedreaptă, unii se ocupă cu dezvirginarea, alții cu dilatarea.
  alt moment epocal s-a petrecut la data de 19 0ct. 2008, când pt. prima dată în istoria fotbalului din românia, o echipă a aliniat 11 jucători care nu erau români.
  vă reamintiți?.. meciul cu gaz metan,giulești, scor 4-2…le dădeam gol după gol cu capul, cu piciorul, cu mâna, nu ne mai săturam…
  echipa de start?
  elinton andrade,vella,ricardo fernandes,j.p.andrade,bozovici,olubayo adefemi, paulista, pitbull, spadacio, cesinha,pierre boya.
  și ca unicitatea să fie bătută în cuie și antrenorul era străin – jose peseiro.
  toți mercenari unu’ și unu’.
  am trăit și noi.