Croitoru, monument al întelepciunii

„Cu tot respectul pentru Astra, dar echipa care reprezintă Giurgiu este Dunărea”, spuse Marius Croitoru la finalul meciului pe care Astra l-a câştigat cu 3-1 în faţa echipei ACASHZY Politehnica Recaş Timişoara Primărie. Născut în oraşul de la Dunăre, dar devenit jucător emblematic la FCM Bacău, FC Vaslui şi FC Botoşani, şi, puţin timp, variantă de avarie la fcsb, Croitoru vrea să o facă pe interesantul. E drept, să joci la 36 de ani în Liga 1 la un hibrid mort, care e singura echipă din istorie ce a retrogradat dinainte să înceapă campionatul, nu e deloc de neglijat. Ar putea intra chiar în istorie.

Trei trofee şi un stadion, prea puţine pentru marele Giurgiu

A avut însă ocazia să mai vorbească şi el despre fotbal. Că nu mai vorbise de prin 2002, de când era la Bacău. Un fotbalist talentat, nimic de zis. Dar care acum loveşte în Astra. O echipă care, chiar şi mutată, a dus fotbalul la Giurgiu. Un oraş mort pe harta fotbalului românesc. Un titlu, o Cupă şi o Supercupă, plus un stadion modern, nu sunt suficiente pentru ca Astra să reprezinte Giurgiu. În schimb, în viziunea lui de fotbalist al unei umbre cu -14 puncte în clasament Dunărea e cea reprezentativă. O formaţie la fel de cunoscută precum Avicola Crevedia sau Cimentul Fieni.

E bine în Liga 1… mai apari la TV…

Întrebarea ar fi, dacă este o echipă atât de şmecheră, de ce nu s-a dus Croitoru să joace la ea? În liga a treia, a patra, pe unde o fi… Dacă tot se mândreşte cu Dunărea Giurgiu, să ajute şi el cumva că tot n-a jucat în viaţa lui în oraşul natal. Ştim, e mai bine în Liga 1, că mai apari pe TV, mai şi vorbeşti. Chiar dacă joci la o echipă deja retogradată. E trist… Dar ce să ne mai mire că există suporteri rapidişti care susţin Mişcarea Feroviară, doar că li se flutură pe sub nas legătura cu CFR, când oamenii de la care cei care scriu despre fotbal ar trebui să înveţe debitează doar inepţii?

Croitoru, fascinat de Săpunaru şi Niculae

Şi nici măcar nu ne-ar fi păsat dacă munca şi rezultatele de la Giurgiu nu ar fi fost rezultatul unor rapidişti, începând cu Daniel Isăilă şi terminând cu Dani Coman, Marius Şumudică, Daniel Niculae, Alex Ioniţă II, Filipe Teixeira sau Cristi Oros. Acum, pe Timişoara, Nico şi nou-venitul Cristi Săpunaru au adus victoria. Iar Croitoru a fost, probabil, atât de vrăjit de cei doi… Cam la fel de tare ca acum patru ani când era în tribune la meciul dintre România 1994 – Italia 1982, la Iaşi, şi se închina la propriu când îi vedea la lucru pe Gentile sau Baresi.

newsletter

Alatura-te comunitatii 1923.ro

indicates required

Cauti ceva anume si nu gasesti la noi? Nimic mai simplu: cauta pe Google!