AMINTIRI / 50 de ani de la primul titlu

rapid Puiu Ionescu Nichi Dumitriu
Rapid a luat titlul pe 11 iunie 1967. Dumitriu este al treilea de pe rândul de jos, de la stânga la dreapta

Pentru că trebuie să subliniem clar! Primul titlu oficial, fiindcă mai există şi cel din 1942. În sezonul 1966-1967 Rapid a devenit, în mod oficial, campioana României. Pentru prima dată. Iar pe 21 august 2016 se împlinesc exact 50 de ani de la începutul acelui sezon special. Care a construit un album cu amintiri pe care îl păstrăm cu drag pe viaţă. 1923.ro şi-a propus să reconstituie, pas cu pas, traseul din acel sezon minunat. Sezon în care am avut o echipă redutabilă. Şi oricât s-a dorit ca cineva să stea împotriva noastră, nu a existat vreo şansă.

21 august, Constanţa

Rapid era obişnuită cu locul 2, adesea obţinut pe nedrept. Aşa că Rică, Puiu, Dan, Nichi, Culae, Iliuţă, Bebe, Parpală sau Nelu şi-au luat destinul în propriile mâini. Şi au făcut sute de mii de rapidişti să plângă de bucurie. Primii au fost chiar ei, acolo pe teren. Asta în iunie 1967. Pentru că aventura a început cu aproape 10 luni mai devreme. Pe 21 august 1966. La Constanţa… Tocmai la mare, unde toată lumea trage în vremea asta. Vom continua să vă prezentăm fiecare meci, exact în ziua în care s-a jucat. Este o iniţiativă cu care vrem să mai îndulcim prezentul.

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

Jumătate de secol după în liga a cincea

Pentru că e ironic, nu-i aşa?, cum Rapid celebrează jumătate de secol de la primul titlu câştigat oficial tocmai în sezonul în care, pentru prima dată în istorie, jucăm în liga a cincea… Nimic plăcut în treaba asta, însă cel mai important este să existăm. Pentru că ne vom reveni! Şi dacă ne revenim după această perioadă critică, atunci nimeni nu va mai putea distruge vreodată Rapid. Trebuie să ne gândim şi la asta şi trebuie să ne reamintim cu mândrie de succesul pe care cei mai mulţi care citesc acest site nu l-au prins în 1967…

CITEȘTE ȘI  Daniel Pancu a comentat prima repriză a meciului Mioveni - Rapid: "O echipă bine organizată"

newsletter

Alatura-te comunitatii 1923.ro

indicates required

LĂSAȚI UN MESAJ