VIDEO / Rapid nu moare! Bate 4-1

Viitorul e sumbru pentru Rapid. Sau cel puţin fără direcţie. Dar antrenorii şi jucătorii refuză să stingă flacăra speranţei care ne luminează inimile. E ora 10. Sâmbătă, 2 iulie 2016, La Buftea, la centrul de pregătire al FRF, Rapid are meci. Faci dreapta de pe drumul principal, şi remarci o infrasturctură decentă. Cu toate că bălăriile depăşesc un metru şi abia localizezi stadionul. Căile de acces şi dotările sunt o insulă de normalitate fotbalistică într-un ocean de indiferenţă. E un meci de pregătire, împotriva modestei Viitorul Domneşti, din liga a treia. Sezonul l-au terminat pe locul 5. Alexa nu începe cu o garnitură standard. E una experimentală. Cu Sîrbu sau Dobre în primul unsprezece. Doi tineri care, în mod cert nu vă spun prea multe. Dar faza creată de ei, cu primul la finalizare putea aduce deschiderea scorului. Bara se opune însă. Nu e nimic, Kuşnir intră imediat în careu, e busculat şi se dă 11 metri.

„Cadu! Cadu! Cadu!” se aude din tribune. La gândul că omul care tocmai a debutat în tricoul Rapidului a dat numeroase goluri decisive din penalty de-a lungul carierei. Mai ales la CFR Cluj. „E bun tare Cadu, bate super! Dar noi îl avem şi pe Popică!”, vine instant replica lui Dan Alexa care comunică opinia sa către tribuna în care sunt câteva zeci de persoane. Cu steaguri vişinii, normal. Iulian Popa bate şi marchează, inevitabil. Bucuria unui gol înscris de Rapid este la fel de mare indiferent de miza meciului sau de adversar. Asta între momentele în care ridici ochii spre cer pentru că-ţi atrag atenţia avioanele de pasageri roz care trec pe deasupra, din 15 în 15 minute, în drumul lor spre pista de aterizare a aeroportului Otopeni. E ceva pe care îl poţi simţi doar dacă îl ai în sânge. Şi în acelaşi timp ne amintim de marile ratări ale adversarilor.

3

8

Din primele 15 minute când un jucător de-al lor a tras pe lângă din poziţie de unu la unu cu portarul, altul a dat alături singur cu… poarta goală. Sunt însă emoţii atunci când joci împotriva Rapidului, fără dubiu. Mai ales când tu te lupţi, de regulă, cu Afumaţi, Tulcea, Juventus Bucureşti sau Metaloglobus. Nivelul e altul. Lumea venită la meci se simte bine. Murmurul tribunei este o amestecătură între speranţă şi nelinişte. Nimeni nu ştie ce se va întâmpla cu Rapid. Totul pare fără scăpare, dar speranţa moare ultima. În timp ce arbitrul pune capăt primelor 45 de minute, echipa care intră după pauză, purtând tricoul Rapidului, deja avea vreo 10 minute de încălzire pe un teren aflat în imediata vecinătate a stadionului pe care se joacă.

Acum, Alami, Cadu, Vasile, Drăghia, Popa sau Kuşnir stau la poze. Fanii nu puteau rata ocazia să se imortalizeze într-un cadru cu aceştia. Pe teren intră o echipă complet schimbată. Căpitan? După ieşirile lui Nicolae Vasile şi Andrei Drăghia, misiunea lui Dan Alexa e interesantă. Practic trebuie să aleagă între Herea şi Alex Ioniţă I. Decide în favoarea primului, pe care îl şi reprofilează… fundaş central! Vede mult mai bine jocul, e omul potrivit. Herea e cel cu floricelele. După mai bine de trei ani revine în tricoul Rapidului. Nu a dat gol, dar a pasat decisiv pentru Morar, la 4-0, alt greu intrat în repriza a doua. Ultima reuşită a Rapidului. Pentru că în prima parte a reprizei secunde au mai punctat Călinţaru şi Cosmin Neagu, fotbalişti pe care Rapid i-ar lua. Dacă ar putea…

4

1

2

5

10

Onoarea Domneştiului a fost salvată de Zeciu, care a închis tabela. 4-1 pentru Rapid într-un amical motivaţional. Care ne mai dă speranţe, vise şi aşa mai departe. Totul să fie pozitiv! Mai ales că i-am văzut cu ochii noştri, în tricoul Rapidului, pe Cadu, Herea, Ioniţă sau Alexandru. Cel din urmă, golgheterul ligii a doua în ultima ediţie. Cu 27 de goluri! Acum a jucat cu numărul… 6! Pe care, mărturisim, nu l-am mai văzut la vreun atacant până acum. Televiziunile tăbărăsc pe Cadu şi pe Nicky Vasile. Trebuie să le smulgă o declaraţie. Iar suporterii pe Ovidiu Herea! Vreo 15 minute, decarul nostru face fotografii încontinuu, cu zeci de oameni care îi cer asta. Nu refuză pe nimeni, chiar dacă încearcă să ajungă la vestiare: „Trebuie să fac duş…”, „Hai, Ovidiu, şi cu mine, te rog! Şi cu băiatul!”

Dinu Gheorghe nu a lipsit de la meci, chiar dacă, se pare, contractul lui a expirat pe 15 iunie. De prelungire nu se pune problema. Aşa că nu avea cum să stea pe bancă. Ci în tribună. Chiar dacă ne mirăm că a avut tupeul să dea ochii cu suporterii prezenţi la meci. Nu de alta, dar nu cred că era o mare plăcere pentru ei să interacţioneze vizual cu el. Fiindcă i-a dus cu zăhărelul atât de cinic în ultimele luni. Cu declaraţii la fel de solide precum un bulgare de plastilină uitat în soare de două ore. Încă nu dispare din peisaj, sperăm totuşi că nu mai durează. De fapt, unica noastră speranţă e că, într-un final, vom juca în Liga 1. Aceşti băieţi şi staff tehnic merită! Merită din plin! Şi suporterii merită să îi vadă pe Herea, Cadu, Ioniţă sau Alexandru în acţiune!

Şi dacă tot a venit vorba despre jucători, să vă prezentăm şi cele două garnituri cu care Dan Alexa a început fiecare dintre reprizele meciului cu Viitorul Domneşti:

Rapid repriza I: Drăghia – Kuşnir, Cadu, Neag, Vasile (cpt.) – Costin, Raiciu – Sîrbu, Alami, Popa – Dobre

Rapid repriza II: Botaș – Pleşa (Novac), Lung, Ioniță (cpt.), Miroiu –  Paraschiv (Potecea), Herea – Călințaru, Morar, C. Neagu – Alexandru.

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

indicates required