FOTO / Rapid-Baloteşti. Un meci trist

rapid
rapid

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Poate cel mai trist! La ProRapid este o atmosferă stranie. Razele soarelui ies de după norii ameninţători care par a anunţa o scurtă ploaie de sezon. Doar o iluzie! Soarele învinge, străpunge tot. Întunericul coboară însă deasupra terenului mare de la baza noastră de antrenament. Minţile rapidiştilor sunt înăbuşite cu incertitudine. Nimănui nu-i stă mintea la joc. Să fim serioşi! Toate gândurile zboară spre Curtea de Apel. Cel puţin când vorbim despre Drăghia sau Vasile. Doi gladiatori, crescuţi şi căliţi de Rapid. Nu îşi pot imagina că Rapid poate dispărea.

Fluierul de start se dă la 10 şi 2 minute. Pe iarba tunsă totuşi decent, foşnetul mingii se propagă sfâşietor. În ciuda încurajărilor celor 50 de suporteri care au venit să susţină ceea ce pare o cauză pierdută. Golul din minutul 11 a lui Vali Alexandru nici nu prea contează. Poate pentru el. Golgheterul ediţiei trecute de liga a doua marchează pentru echipa în al cărei tricou se visa, poate, acum câţiva ani. Acum, acest tricou nu mai înseamnă mare lucru. Este la un minim istoric. Fapt marcat, oarecum ironic, şi de procesul de reciclare forţată la care a fost supus în ultimii ani.

Până la pauză în poarta oaspeţilor mai intră mingea o dată. E autogol, iar imediat înainte de mijlocul meciului, Claudiu Herea îi dă gol lui Drăghia. Privirile câtorva jucători se îndreaptă imediat spre cer. Ca o rugăciune tăcută. Toţi speră într-un verdict favorabil de la Curtea de Apel. Pentru că toţi cei care au rămas la Rapid visează să joace pe Giuleşti în Liga 1. Neag, Alami, Alexandru, Popa, Morar, Raiciu, Costin. Nici unul n-a gustat din atmosfera de lângă Podul Grant şi din postura de prim divizionar. Rapid trebuie să treacă bine şi de hopul ăsta!

Până şi Dan Alexa, glacialul Dan Alexa, pare topit de griji. Munca lui de peste un an atârnă de un fir de aţă. Aruncă în luptă câţiva puşti care, dacă nu era actuala situaţie, probabil nici în vis nu se gândeau că pot juca pentru Rapid. Dobre, Sîrbu, Paraschiv sau Pleşa s-au putut bucura de câteva minute în tricoul vişiniu. Şi Cosmin Novac, cel care merită din plin să joace la Rapid! După ce a fost golgheter al juniorilor republicani în sezonul trecut. Schimbările nu influenţează soarta jocului. Meciul se termină 2-1. Rapid bate, dar nu contează. Să fie ăsta ultimul meci?

Poate, dar în mod cert doar pe termen scurt. Rapid nu moare, chiar dacă Justiţia nu este de partea noastră. Curtea de Apel a respins ca neîntemeiată speţa şi tristeţea se aprofundează. Nu ne putem consola decât cu câteva imagini de la meci. Pentru că, atât la bine, cât mai ales la greu, la acest meci a fost şi Alex Paraschiv. A făcut cele mai bune fotografii, aşa cum se pricepe. Redă perfect fiecare detaliu. Fiecare emoţie şi trăire. Dar asta vedeţi şi voi. Ce ar mai fi de zi?! Ah, da, iată echipa cu care Dan Alexa a început şi jucătorii pe care i-a introdus pe parcurs:

Drăghia – Raiciu, Lung, Neag, Vasile – Costin, Alami – Călinţaru, Morar, Neagu – Alexandru

Au mai jucat: Paraschiv, Sîrbu, Dobre, Potecea, Ioniţă, Popa, Stoian (portar, de la Berceni), Pleşa, Novac şi Rui Miguel.

alami

alex dobre

alex ionita

alex potecea

calintaru neag

cl herea alami

claudiu herea

cosmin novac

cosmin sirbu

cosssmin sirbu

fani prorapid

galerie

iulian popa

lefter

novac dribling

potecea

raiciu

rapid actiune

rapid bal

rapid balotesti

rapid banca de rezerve

rapid

rui miguel

rui sirbu

sirbu 1

sirbu

suporteri de la prorapid

toate varstele suporteri

virgiliu hudici

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

indicates required

1 COMENTARIU

  1. Ma doare cand vad rapidisti care il regreta pe copos. Acest individ a dus Rapidul nostru in situatia aceasta. As da oricand performantele din era copos pentru doar cateva meciuri pe Giulesti …