Sumudica: „Mi-e jena ca sunt campionul acestui fotbal”

ŞUMUDICĂ
Marius Şumudică

Marius Șumudică, antrenorul campioanei României, a criticat dur prestația naționalei noastre la Euro 2016, cerând demisia întregii Federații Române de Fotbal, după înfrângerea cu 0-1 în fața Albaniei, care a trimis naționala lui Iordănescu acasă.

„Dezastru este un cuvânt blând. Suntem niște oameni lași și fără coloană vertebrală și nu spunem adevărul și tot ce se întâmplă în fotbalul românesc. E tragic tot ce se întâmplă în fotbalul românesc. Mi-e și scârbă să dezvolt foarte mult culisele acestui fotbal românesc. Trăim într-o ipocrizie și o minciună. De la fel de fel de decizii până la această apariție de astăzi. Eu mereu am spus că au fost două meciuri jalnice. Franța a avut 7-8 ocazii în condițiile în care a jucat dezastruos. Nu vreau să intru în detalii tehnice, pentru că nu îmi permit să-i dau sfaturi domnului Iordănescu dar îmi e rușine de tot ce s-a întâmplat.

Tot ce se întâmplă trebuie schimbat. Tot cei care au greșit și și-au bătut joc ar trebui să-și prezinte demisiile. Toți care au fost alături de națională. Indiferent că e președinte, vicepreședinte. Nu cred că a mai existat în fotbalul românesc să schimbi maseuri și medici și să faci experiențe cu o săptămână sau două înainte de Euro.

Toți cei care au onoare ar trebui să se retragă. Cer oare prea mult? Mi-e jenă că sunt campionul acestui fotbal. Simt o dezamăgire probabil și accentuată de accidentarea lui Alibec. Trebuie să existe un moment zero. N-am văzut în viața mea atâtea degajări la echipa națională cât am văzut în aceste trei meciuri”, a spus Marius Șumudică, în direct, prin telefon, la Digi Sport Special.

Antrenorul Astrei a analizat și jocul elevului său, Denis Alibec, ieșit de pe teren după o oră, după o accidentare gravă, dar a aruncat și câteva săgeți către decarul ”tricolorilor”, stelistul Nicușor Stanciu.

„Nu a început jocul rău, după care a greșit câteva mingi. A fost în joc, a avut acea ocazie, a fost în nota echipei. Eu mă așteptam mai mult de la jucătorii care valorează zeci de milioane și pe care trebuie să luăm 10-15 milioane. Cărora le atârnă numărul acela greu pe spate, numărul acela frumos pe care l-au purtat alții înainte. De la ei mă așteptam la mai mult, nu de la Alibec.

Ceea ce s-a întâmplat la acest Campionat European a fost o batjocură la adresa fotbalului românesc”, a mai spus Șumudică.

Sursa: digisport.ro