România, 45 la sută şanse de calificare

Săpunaru România
Sapunaru pentru România

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

România este creditată cu 45% şanse să meargă în optimi de prestigiosul ziar italian Gazzetta dello Sport. În opinia ziariştilor din peninsulă, dintre posibilele ocupante ale locurilor trei din grupe, formaţiile care se luptă pentru această poziţie din grupele C şi E au cele mai mici şanse să meargă mai departe. Cu un punct acumulat după primele două runde, tricolorii au şanse maxime să ocupe unul dintre primele patru cele mai bune locuri trei care aduc calificarea în optimile de finală. Prima reprezentativă are chiar şanse reale la locul secund, în măsura în care va învinge Albania diseară (ora 22:00), iar Franţa se va impune în duelul cu Elveţia.

În măsura în care locul doi nu va fi accesibil, cu patru puncte acumulate după terminarea grupelor Chiricheş&Co vor fi în proporţie de peste 95% calificaţi ca ocupanţi al unuia dintre cele mai bune locuri trei. Totuşi, Gazzetta dello Sport ne creditează cu şanse mai mici, acest lucru legându-se în primul rând de incertitudinea victoriei cu albanezii. Totuşi, în opinia sursei citate, adversarii de diseară vor avea şanse nule de calificare, chiar dacă ne înving, golaverajul de până acum fiind unul care nu le dă mari speranţe (0-3).

De menţionat că foarte probabil locurile trei din grupele C şi E vor rămâne acasă. În grupa C, Ucraina deja nu mai are şanse de calificare, în timp ce Irlanda de Nord, care a acumulat până acum trei puncte, va avea un meci teribil în runda finală, contra Germaniei. De partea cealaltă, în grupa E, Suedia (1 punct) şi Irlanda (1 punct) au la rândul lor dispute de foc, împotriva Belgiei, respectiv a Italiei. Pentru ca formaţiile lui Ibra şi Coleman să spere la calificare ar avea nevoie de victorie, lucru destul de improbabil având în vedere adversarele.

Criteriul principal în departajarea echipelor de pe locul trei are legătură, evident, cu numărul de puncte. În caz de egalitate, următorul criteriu de departajare este golaverajul, unde deocamdată stăm destul de bine (-1). În măsura în care egalitatea va persista şi în acest caz, se va lua în calcul numărul de goluri marcate, apoi clasamentul fair-play (vor avea prioritate formaţiile cu mai puţine cartonaşe).

Sursa: digisport.ro

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

indicates required

1 COMENTARIU