Popa, Tudoran, Martin şi Luque, cei mai utilizaţi rapidişti

Vom prezenta un material mai amplu cu tot lotul Rapidului din sezonul 2015-2016 şi aportul fiecărui jucător la promovare. Până atunci, ne vom concentra puţin atenţia pe oamenii care au jucat cel mai mult. Aici ne referim strict la meciuri jucate, şi observăm că pe podium sunt patru jucători. Rapid a disputat în acest sezon 35 de meciuri oficiale, dacă îl punem la socoteală şi pe cel din Cupa României, pierdut cu 1-0 la Berceni. În rest, 24 în sezonul regulat şi 10 în play-off.

Niciun fotbalist nu a apărut în fiecare partidă şi doar doi au evoluat în mai mult de 30 de meciuri. Este vorba, deloc întâmplător, despre golgheterul Iulian Popa care a dat cele 16 goluri în 34 de meciuri jucate şi despre George Tudoran, împrumutat de la Viitorul, care a evoluat în 31 de meciuri, în care a dat şi 3 goluri, dintre care unul decisiv, cu Dunărea Călăraşi, în victoria cu 1-0 de pe Giuleşti, din sezonul regulat. Pentru a pune altfel problema, să spunem că Iulian Popa nu a lipsit de pe teren decât în meciul de la Galaţi, când a fost odihnit.

De performanţele celor doi se mai apropie Mădălin Martin şi Miquel Luque, fiecare având câte 29 de partide jucate. Productivitatea lor a cam lăsat de dorit, dacă ne gândim că sunt jucători ofensivi, dar au avut adesea un aport important în ofensivă. Martin a dat două goluri, Luque nici unul.

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

indicates required

Cauti ceva anume si nu gasesti la noi? Nimic mai simplu: cauta pe Google!