Moldovan, primul „stranier” la Auxerre

VIOREL MOLDOVAN

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* prin completarea adresei de email esti de acord sa-ti trimitem periodic informari cu privire la ofertele noastre si la articolele publicate pe site-ul 1923.ro
* indicates required

E oficial! După EURO 2016, Viorel Moldovan, unul dintre cei trei secunzi ai lui Anghel Iordănescu va merge să antreneze în Franţa. În liga a doua, e adevărat, dar nu pe oricine, ci pe Auxerre. Fosta campioană a Franţei din 1996 şi echipă care a câştigat în trei rânduri şi Cupa: 1994, 1996, 2003 şi 2005. Mai mult, în 2015, deşi în liga a doua, Auxerre a jucat o nouă finală. Din păcate pentru ei, pierdută. Este echipa care a dat cel mai longeviv antrenor din istoria fotbalului, pe legendarul Guy Roux, care a antrenat Auxerre între 1961 şi 2005 (!!!!) cu mici întreruperi, între 1962 şi 1964, dar şi în 2000.

Dar la Auxerre a jucat şi Daniel Niculae. Al nostru Daniel Niculae, timp de 4 ani, între 2006 şi 2010 şi a făcut-o chiar foarte bine, fiind fotbalist de bază acolo. Acum, Viorel Moldovan o ia pe urmele lui. Ieşit din peisaj de ceva sezoane, Viorel Moldovan a reintrat în circuitul de antrenor tocmai în 2014, când cineva a avut inspiraţia să îl sune pe Adrian Zamfir, care era atunci principal acţionar la Rapid, şi să i-l propună pe Viorel Moldovan. Postul i-a venit ca o mănuşă, asta pentru că a fost omul decisiv care a promvoat Rapidul în Liga 1. Fără bani, fără salariu. Ba mai mult, aducând bani de acasă de câteva ori.

În tot cazul, Viorel Moldovan a fost un dar al destinului pentru Rapid. Din păcate, a plecat după promovare din cauza dezastrului financiar. A ajuns primul secund la echipa naţională, postură care nu este rea deloc, având în vedere că tricolorii s-au calificat, după opt ani, la un turneu final, avându-l pe Viorel Moldovan în staff. Acum, Moldovan a fost acontat de Auxerre, iar din sezonul viitor el va fi antrenorul echipei franceze. Primul antrenor din istoria acestui club atât de interesant! O performanţă remarcabilă, dar la care a contribuit şi trecutul lui Viorel Moldovan.

Nu doar cel de antrenor la Rapid şi la echipa naţională, ci mai ales cel de jucător. Cel de fotbalist în Ligue 1 pentru că vă amintiţi, desigur, că Viorel Moldovan a jucat ani buni la FC Nantes, acolo unde a avut performanţe remarcabile. Mai exact, între 2000 şi 2003, reuşind în chiar primul sezon să câştige titlul de campion al Franţei. Al optulea şi ultimul din istoria „Canarilor”! Iar Viorel Moldovan a marcat în acel sezon, 2000-2001, 11 goluri pentru Nantes. Auxerre are încredere în el, iar noi, în semn de mulţumire pentru tot ce a făcut la Rapid îi dorim multă baftă!

anc_moldovan3

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

indicates required