Încă un şoc la Copa America Centenario

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER-UL 1923.RO

* indicates required

S-au terminat sferturile de finală la Copa Ameria. În absenţa unor naţionale de top eliminate încă din faza grupelor, precum Brazilia, Uruguay sau Paraguay, Argentina rămâne principala favorită la cucerirea trofeului şi şi-a respectat acest statut azi noapte după ce a învins, fără emoţii, cu 4-1, pe Venezuela. Marele şoc al nopţii s-a consumat în ultimul sfert de finală dintre Mexic şi Chile. Nu pentru că cei din urmă, campionii la zi, s-au calificat, ci maniera în care au făcut-o, învingând cu… 7-0!!!

Rezultat absolut şocant dacă ne gândim la calitatea naţionalei Mexicului. Mexicanii erau neînvinşi de aproape un an, când au cedat cu 1-2, tot la Copa America, în faţa Ecuadorului. De atunci, au legat 22 de meciuri internaţionale fără a contabiliza vreo înfrângere, iar în actuala fază a grupelor au obţinut inclusiv o victorie entuziasmantă, 3-1, cu Uruguay. De altfel, singurul eşec mai usturător al mexicanilor datează tocmai din 1961, când au pierdut cu 8-0 în faţa Angliei.

Ceklelalte rezultate din sferturile de finală au fost: SUA – Ecuador 2-1 şi victoria Columbiei la penalty-uri în faţa Peru. Astfel, semifinalele arată astfel: SUA – Argentina şi Columbia – Chile. Dacă ar câştiga competiţia, americanii ar deveni prima echipă din afara Americii de Sud care reuşesc acest lucru, dar este greu de crezut că pot elimina Argentina. „Pumele” n-au mai luat trofeul din 1993, iar un succes ar însemna să treacă pe primul loc la număr total, cu 15, la egalitate cu Uruguay. Mai mult, o victorie la Copa America Centenario ar putea reprezenta şi pentru Lionel Messi primul trofeu major alături de naţionala ţării sale.

Dincolo, în cealaltă semifinală, se întâlnesc două echipe care au, fiecare, câte un succes în palmares. Columbia în 2001, în timp ce Chile chiar anul trecut, când a învins Argentina la loviturile de la 11 metri în finală. Interesant este că în cazul fiecăreia trofeul a fost câştigat din postura de ţară gazdă. Acum, cel puţin una dintre ele va evolua în finală. Semifinalele sunt programate pe 22 iunie, ora 04:00, respectiv 23 iunie, ora 03:00.

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

indicates required