Franta-România. Săpunaru, cel mai bun

Credem că, pentru prima dată, un rapidist este, detaşat, cel mai bun fotbalist din lotul României la un turneu final. În fapt, Cristi Săpunaru are cam tot ce îi trebuie pentru a fi căpitan de echipă la EURO 2016. Din păcate, nu este el, deşi ar merita. Dacă ne uităm pe CV-ul lui şi, în primul rând, pe cele peste 100 de meciuri oficiale jucate în tricoul uneia dintre cele mai mari echipe din lume, FC Porto, ne dăm seama de ce facem aceste afirmaţii. Nici la Pandurii nu s-a mişcat rău, el fiind unul dintre cei mai buni fotbalişti din ultima ediţie a Ligii 1.

În fapt, Cristi a jucat aproape perfect şi la începutul lui 2015, în tricoul Rapidului. Experienţa lui, calitatea fotbalistică şi personalitatea extrem de puternică îl transformă în cea mai interesantă şi valoroasă figură din lotul lui Anghel Iordănescu. Cu toate că acolo mai sunt Tătăruşanu, Chiricheş, Raţ sau Andone. Că altcineva chiar nu se poate ridica, vreodată, la nivelul lui Cristi Săpunaru. Din păcate, el nu are decât 13 selecţii la naţională. Tare ar fi frumos să ajungă la 20 până la finalul EURO 2016. Dar deja visăm prea departe şi rpea frumos.

Vrem doar ca Săpunaru să demonstreze că este cel mai bun şi că numărul mic de selecţii este o nedreptate uriaşă care i s-a făcut. A jucat impecabil aproape în fiecare meci al naţionalei. Acum, trebuie să vină şi primul gol. Da, Cristi Săpunaru este cel mai valoros jucător din lotul României şi noi credem că poate fi, fără dubii, unul dintre cei mai valoroşi care evoluează la acest campionat european. Hai, Cristi, fă-ne mândri încă o dată! Noi suntem mândri de tine!

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

indicates required