„Se trece prea usor peste ziua Rapidului”

Rapid a serbat 93 de ani de viata, „alb-visiniii” reprezentand unul dintre cele mai puternice cluburi din tara, cu o istorie fascinanta, dar cu un prezent marcat de probleme si de incertitudini. Echipa este in insolventa de cativa ani, iar recent tribunalul a decis falimentul, dar avocatii clubului au facut recurs. „De numele Motroc este legata una dintre cele mai mari performante ale Rapidului, titlul din 1967, echipa in care tatal meu a fost unul dintre jucatorii cei mai importanti. Ma bucur ca si eu mi-am legat numele de acest club. Eu nici nu aveam sase cand am fost dus la fotbal la Rapid.

Cel mai frumoase amintiri a fost momentul din 1975, cand s-a castigat Cupa Romaniei, iar eu am stat tot timpul langa tatal meu. Atunci mi-am dat seama ca rapidist voi ramane toata viata. A mai fost Cupa Ligii in 1994, impotriva lui Dinamo. Apoi, in anul urmator, finala Cupei pierduta cu Petrolul a fost un moment mai nefericit si nu vreau sa-mi mai aduc aminte de el. Din diverse motive nu am fost bagat in teren de catre Cartu.

Este clar ca perioada prin care trece clubul acum nu este una buna, dar sper sa se intample cava ca aceasta echipa sa ramana in fotbalul romanesc. Clubul asta s-a nascut din iubirea unor oameni care au fost trup si suflet langa el. Declinul a venit cand Copos a fost zgarcit cand nu trebuia si a fost darnic car iar nu trebuia. Nu s-a prins un loc de cupe europene si clubul a intrat in colasp, fiind nevoit sa achite salariile imense unor jucatori adusi liberi de contract. Numai un om potent financiar poate scoate la liman aceasta situatie, platind toate datoriile din urma. Din pacate, se trece prea usor peste astfel de zile …„, a declarat Florin Motroc, unul dintre cei care au evoluat si antrenat in Giulesti, la „Liga de weekend”.

CITEȘTE ȘI  FC Rapid 1923 - U Cluj 1-0. Meci șters, dar care aduce a treia victorie la rând

Sursa: sptfm.ro

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

indicates required

LĂSAȚI UN MESAJ