EXCLUSIV / Respectati-l pe Jiri Jeslinek!

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER-UL 1923.RO

* indicates required

V-am obişnuit să ţinem partea jucătorilor, mai ales în aceste condiţii. De aceea vă prezentăm povestea lui Jiri Jeslinek. Mijlocaşul ceh, de o calitate tehnică deosebită, nu a jucat foarte mult, dar când a intrat nu a evoluat rău. A devenit persona non grata în iarnă, imediat ce s-a accidentat grav la genunchi. Nimeni nu l-a mai băgat în seamă, nu i s-a plătit absolut nimic. Nu a mai văzut salariul de pe prima jumătate a lui decembrie, nici pomeneală de vreun ban de tratament sau altceva. Din aceste considerente, reprezentanţii săi au trimis la club o hârtie, pe care v-am prezentat-o într-un material anterior, din care reieşeau că clubul trebuie să-i achite tot salariul până la finalul sezonului.

OK, poate că n-ar fi moral să ceară toţi banii, pentru care nu a muncit, dar este perfect logic, având în vedere că a fost tratat precum o cârpă. Acum, Jiri Jeslinek a semnat cu Dacia Chişinău, vrea să joace pe 30 iunie în preliminariile Ligii Europa, dar nu este lăsat. Motivul? Nu i se da dezlegarea de la Rapid! „Am probleme non-stop! Cei de aici au nevoie de mine, iar cineva a fost la ProRapid să-mi rezolve problemele. Surpriză, acolo nu era de găsit cineva! E catastrofă! Mi s-a spus că nu primesc transferul dacă nu renunţ la o bună parte din bani. Am de luat 23.000 euro, Moraru vrea să-mi dea doar 7.500 euro. Este inadmisibil să nu dai deloc dovadă de profesionalism! În iarnă, după ce m-am accidentat au inventat faptul că am făcut scandal ca să mă denigreze şi să-mi rezilieze contractul!„, a declarat Jiri Jeslinek pentru 1923.ro.

Ştim că astfel de practici există oriunde. Vrei să pleci liber, renunţă la bani! Poate că Jeslinek nu merită 23.000 de euro pentru cât a jucat la Rapid, dar această problemă trebuia stabilită de la bun început. Nu credem că dacă în iarnă i se achitau banii restanţi, plus cheltuielile cu recuperarea medicală, că doar la antrenamentele Rapidului s-a lovit, se ajungea aici. Problema este de comunicare şi de respect. Dacă oamenii ar şti să vorbească, ar fi ieşit mult mai bine şi la bani şi la imagine. Nu ar avea bătăi de cap. Aşa, Jeslinek nu poate juca, dar banii restanţi rămân. Aşteptăm să vină iar FIFA peste noi să ne ameninţe… Să ne depuncteze şi aşa mai departe. Atunci iar o să se ridice din umeri, că vai, vezi Doamne, n-am ştiut, nu noi suntem vinovaţi şi aşa mai departe… Respectaţi jucătorii, deci şi pe Jiri Jeslinek!

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

indicates required