EURO 2016. Blestemul ultimului minut

Săpunaru România
Sapunaru pentru România

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

S-au jucat deja patru meciuri de la EURO 2016, din două grupe. Vom scrie şi noi despre acest turneu final, mai ales atunci când este vorba despre echipa naţională. Am luat bătaie cu 2-1 de la Franţa, după un gol al lui Payet în minutul 89. O execuţie superbă, de mare fotbalist. Sâmbătă, Elveţia a bătut Albania cu 1-0, greu, dar dacă ne gândim că, în cam acelaşi minut 89, Gashi a ratat singur cu Sommer, putem spune că viitorii noştri adversari au fost ocrotiţi de noroc. Cu atât mai mult cu cât au jucat şi cu om în plus o oră. Favoritele s-au impus în prima zi.

La fel cum s-ar fi putut întâmpla şi în Grupa B, dacă Vasili Berezutski nu egala la unu împotriva Angliei în prelungirile meciului, pentru Rusia. A fost primul egal al turneului, chiar dacă partida a fost dominată copios de Anglia. Care, până în acest moment, chiar pare să aibă faţă de echipă care poate ajunge în apropierea trofeului. În grupa lor, Ţara Galilor a învins cu 2-1 Slovacia şi, automat a luat o opţiune serioasă la calificare. Gareth Bale, una dintre vedetele turneului, şi-a făcut datoria şi a marcat un gol dintr-o lovitură liberă excelentă.

Pentru a trage concluziile după primele patru meciuri putem spune aşa: din opt echipe, Anglia a părut cea mai bună, chiar dacă e singura echipă care nu a câştigat. Finalurile de meci au fost decisive în trei meciuri din patru, asta dacă nu extindem puţin durata temporală ca să punem la socoteală că şi Ţara Galilor a marcat golul victoriei în minutul 81. Dacă Payet nu nimerea poarta, iar Gashi marca, atunci primele două meciuri din grupa noastră s-ar fi terminat 1-1 ceea ce, în mod evident, ne-ar fi avantajat foarte mult. Altfel e cam complicat…

De ce? Simplu! Pentru că pe 15 iunie cam trebuie să batem Elveţia ca să stăm cât de cât liniştiţi. Franţa, probabil, va bate şi Albania, iar atunci ultimul meci va fi infernal. Pentru Elveţia un egal cu România n-ar fi deloc rău, mai ales că în ultima etapă vor juca cu Franţa care va avea deja 6 puncte, probabil, motiv pentru care nu ar afecta-o absolut deloc să facă un egal cu Elveţia. Iar Albania nu este de dat la o parte. În primul meci a arătat ca o echipă peste aşteptări, care se poate prezenta la nivelul rigorilor unui turneu final, cu toate că se află la prima participare.

Putea lua puncte Elveţiei, ne poate lua şi nouă, dar credem că Franţei nu prea are cum. Şi nu pentru că e Franţa prea bună, ci pentru că, pur şi simplu e greu de crezut că vor putea gestiona întâlnirea cu echipa gazdă a turneului. Elveţia este, însă, mult sub ce credeam, iar România o poate bate. Credem însă că putem face asta doar dacă renunţăm la unul dintre cei trei mijlocaşi centrali şi Alibec va juca lângă Andone, ca să forţăm. Până la urmă nu avem nimic de pierdut, trebuie să jucăm fotbal!

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

indicates required