Daniel Agger s-a retras la 31 de ani

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

O veste surprinzătoare s-a consumat în aceste zile, în preajma EURO 2016. Pe 9 iunie, la finalul contractului pe care îl avea cu Brondby, fundaşul danez de 31 de ani, Daniel Agger, a decis să se retragă din fotbal. Cel mai surprinzător lucru este vârsta la care a ales să o facă, având în vedere că fotbaliştii care evoluează la nivelul lui pun capăt carierei, în medie, când au cu cel puţin 2-3 ani mai mult. Nu a fost un colos, dar cine a urmărit Premier League şi Liga Campionilor, l-a văzut pe Agger în sute de meciuri.

Mai precis, în 9 sezoane, a jucat 232 pentru una dintre cele mai importante echipe din istoria Angliei! Nu a dat foarte multe goluri, dar cu toţii ni-l amintim pe cel din 2007, din semifinala Ligii Campionilor cu Chelsea, care a ajutat-o pe Liverpool să joace finala. Îl aveţi şi în video de mai jos. Agger are şi la naţionala Danemarcei 75 de meciuri şi 12 goluri, dar şi o participare la două turnee finale, Cupa Mondială 2010 şi EURO 2012. Pe lângă fotbal, Agger s-a remarcat şi prin tatuaje, iar imaginile de mai jos spun totul!

Ceea ce mai este interesant, în vara lui 2013, cu doar un an înainte ca Agger să se întoarcă la Brondby, se pare că FC Barcelona l-ar fi dorit pe danez, în schimbul căruia era dispusă să plătească o sumă importantă, în jur de 25 de milioane de euro. Mai multe indicii au spus atunci însă că Agger nu vrea să plece de la Liverpool, fiind clubul pentru care îşi dorea să joace în continuare. Era pe val, dar după un an a ales să plece la Brondby, adică unde începuse fotbalul, după anumite neînţelegeri cu antrenorul. Putea juca oriunde în Premier League, dar el a vrut acasă.

daniel agger tattoos

Football - Liverpool FC Preseason Tour 2014 - Brøndby IF v Liverpool FC

agger

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

indicates required