Andone, comparat cu Ronaldo şi Messi!

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* prin completarea adresei de email esti de acord sa-ti trimitem periodic informari cu privire la ofertele noastre si la articolele publicate pe site-ul 1923.ro
* indicates required

Florin Andone a plecat în cantonamentul României înaintea unui meci crucial pentru Cordoba: andaluzii au nevoie de un punct în ultima etapă a sezonului regulat pentru a rămâne pe locurile de play-off şi nu se pot baza în partida cu Almeria, de pe teren propriu, nici pe Xisco, un alt jucător exponenţial al echipei. „E ca şi cum Real Madrid nu i-ar avea pe Ronaldo şi Bale pentru o finală de Ligă sau Barcelona nu s-ar putea baza pe Messi şi Suarez”, notează diariocordoba.com.

Sursa citată vorbeşte şi despre cifrele celor doi, care au participat, prin pase decisive sau goluri, la 34 dintre cele 58 de reuşite ale Cordobei. Internaţionalul român de 23 de ani şi-a trecut în cont 21 de goluri şi 7 reuşite, fiind în acest moment golgheterul ligii secunde. Ibericii vorbesc şi despre jocul defensiv al românului şi despre cel între linii, care le oferă colegilor multe şanse de a marca. Prestaţia lui îi dă şansa unei echipe mici de a ataca foarte mult pe benzi.

Cordoba joacă în ultimul meci al sezonului regulat cu Almeria, echipă implicată în lupta pentru evitarea retrogradării. Gruparea lui Andone are nevoie de un singur punct pentru a fi sigură de prezenţa în play-off-ul care va stabili a treia echipă care va promova în La Liga. Atacantul de la Cordoba a suferit o fractură la degetul inelar al mâinii drepte, o accidentare similară cu cea a lui Alibec, din urmă cu mai mult de o lună și din cauza căreia a fost în pericol chiar prezența vârfului campioanei României în lotul pentru Campionatul European.

La fel ca Alibec, va avea voie să joace la turneul final, dar cu o protecție. Oficialii echipei naționale au vorbit deja la UEFA și cunosc procedura de urmat într-o astfel de situație. Ambii vor purta bandaje de culoarea echipamentului de joc, învelite în spumă, pentru a nu risca să își lovească sau să își accidenteze adversarii.

Sursa: digisport.ro