Dar peştii ăia mari când vor fi luati?

Viitorul
Viitorul, o nouă mostră de ruşine

Au fost suspendaţi cei de la Gloria Buzău pentru meciuri trucate. Bun, e un început. Dar sincer acum… Pe cine naiba interesează de această echipă obscură şi de jucătorii ei?! Mă, ce naiba! O să uite lumea într-o săptămână! Intenţiile FRF par bune, dar sunt doar de suprafaţă. Acum vreo trei ani, parcă, steaua pierdea acasă, 2-5, cu Viitorul lui Hagi. Un meci acuzat virulent de blat. Totul a fost ciudat. Scorul, în condiţiile în care Viitorul a pierdut toate, dar absolut toate celelalte meciuri jucate împotriva stelei de-a lungul istoriei.

Apoi era nevoia mare de trei puncte a echipei din Ovidiu şi nu în ultimul rând a antrenorului învinşilor, care a fost foarte confuz în declaraţii. Doar Gigi Becali n-a avut emoţii: „A FOST OMENIE!” Declaraţie presărată cu altele care lăsau să se înţeleagă foarte clar că Becali se temea ca nu cumva Viitorul să nu bată. La scurt timp, autorităţile l-au săltat. Pe alte motive, e adevărat, dar omenia a rămas în ceaţă, apoi dusă a fost. Oare acel meci nu prezintă interes? Iar cei implicaţi nu trebuie cercetaţi cumva şi traşi la răspundere? Fireşte, nu ar fi prima dată când fac aşa ceva, dar parcă mai evident nu este.

Şansele să se ajungă acolo sunt infime, pentru că totul a fost dat uitării mult prea repede. Şi aşa, e posibil, să rămânem doar cu nişte amărâţi de la Gloria Buzău suspendaţi şi, probabil, cu o echipă desfiinţată care se va reînfiinţa pe la alt colţ şi în doi, trei ani ajunge iar în Liga 1. Cu aceleaşi metehne, cu aceleaşi rezultate gen Dunărea Călăraşi – Gloria Buzău 8-0 şi aşa mai departe. Iar peştii ăia mari vor juca bine mersi. Bravo pentru sancţiuni, FRF, dar orientaţi-vă pe ce contează, dacă aveţi, într-adevăr, sânge în instalaţie!

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

indicates required

Cauti ceva anume si nu gasesti la noi? Nimic mai simplu: cauta pe Google!