Scandal la Dunărea înainte de meci

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Amânarea etapei ce trebuia să se desfăşoare în acest weekend în Liga 2, datorită tragediei petrecute vineri seară la meciul Dinamo – FC Viitorul, a schimbat programul tuturor echipelor. Derby-ul Seriei I, Dunărea Călăraşi – Rapid Bucureşti, ce trebuia să aibă loc sâmbătă, 7 mai, de la ora 13:00, a fost reprogramat pentru miercuri, 11 mai, de la ora 18:00, cu o oră mai târziu faţă de restul partidelor rundei. Decizia FRF a dat peste cap programul tuturor echipelor, iar Dunărea şi Rapid au fost nevoite, ca toate colegele din campionat, să îşi regândească strategia. Dacă giuleştenii au preferat să iasă în public şi să meargă pe stadionul din ”Ştefan cel Mare” pentru a pune lumânări şi a ţine un moment de reculegere la locul în care Patrick Ekeng a căzut pe gazon, călărăşenii s-au concentrat mai mult pe pregătirea şi mai bine a jocului cu Rapid. Totuşi, tensiune produsă în lotul Dunării după înfrângerea din Giuleşti şi miza returului cu Rapid a dus la incidente grave la antrenamentul de ieri. Antrenorul Adrian Mihalcea şi golgheterul Valentin Alexandru au fost la un pas de bătaie.

Potrivit Sport Călărăşean, în urma unei intrări dure a lui Valentin Alexandru asupra lui Mihai Popescu, Mihalcea a sărit ca ars de pe margine şi i-a reproşat asta în termeni urâţi atacantului. Cum golgheterul i-a răspuns antrenorului, Mihalcea s-a enervat şi mai rău şi s-a îndreptat ameninţător către propriul elev, care la rândul lui a avut intenţia să lovească. Doar intervenţia celorlaţi jucători a făcut ca pe teren să nu aibă loc o bătaie între Mihalcea şi Alexandru, dar conflictul verbal nu a încetat deloc. În final, deranjat de reacţia elevului său, Adrian Mihalcea a fost auzit spunând: „Ori pleacă el, ori plec eu”.

Preşedintele Dunării, Constantin Ştefan, a confirmat incidentul dintre antrenorul Adrian Mihalcea şi atacantul Valentin Alexandru. Conducătorul ştie de dorinţa tehnicianului de a-l exclude din lot pe jucător, a ascultat părerea fiecăruia despre acest conflict şi a anunţat că luni va lua o decizie. „Nu s-au luat la bătaie. A fost o ceartă ca la fotbal. Mihalcea are un limbaj mai agresiv, aşa este. Am vorbit cu el, l-am ascultat, am vorbit şi cu ceilalţi antrenori, am ţinut cont şi de ceea ce a zis jucătorul. Vom vedea luni ce decizie luăm. A fost o ceartă între atacanţi. Eu ştiu ce înseamnă asta, că şi eu am fost atacant. Te aprinzi imediat. Valentin Alexandru era tot tare în gură, tot nemulţumit era, nu a făcut un pas înapoi, dar i-am explicat că şi eu am fost înjurat de antrenor când jucam fotbal, dar nu am comentat. El trebuie să-şi vadă de treabă şi să joace în continuare. Avem nevoie de el”, a declarat Ştefan pentru sportcalarasean.ro.

Valentin Alexandru (24 ani) este principalul om de gol al Dunării Călăraşi în acest campionat. Atacantul a înscris în acest sezon 21 de goluri, e golgheterul Seriei I şi acest statut l-a făcut să creadă că este indispensabil echipei şi totodată să îşi permită să nu-şi asculte antrenorul.

Adrian Mihalcea (39 ani), fost atacant al lui Dinamo, câştigător de patru ori al Ligii 1, i-a luat locul în iarnă, ca antrenor, lui Ionel Ganea după ce acesta a plecat la FC Voluntari. Mihalcea, care în scurta sa carieră ca antrenor principal, a mai pregătit pe Unirea Slobozia şi ACS Berceni, a reuşit să menţină echipa sus în clasamentul Seriei I, momentan aceasta aflându-se la trei puncte în spatele Rapidului, dar pe loc ce duce la barajul de promovare. În cele 12 meciuri de când este antrenor la Dunărea, Mihalcea a înregistrat 7 victorii, 3 egaluri şi 2 înfrângeri.

Sursa: liga2.ro

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

indicates required