Patricia, pe stadion de la 5 ani!

Patricia e născută în aceeaşi lună cu Rapid. Pe 17 iunie, dar la distanţă de aproape şapte decenii. Frumoasa blondă împlineşte, aşadar, 24 de ani cu ceva mai mult de o săptămână înaintea celei de-a 93-a aniversări a Rapidului. Deşi este fată, Patricia şi-a petrecut aproape 20 de ani din viaţă pe stadioane, alături de Rapid. În special pe Giuleşti. Fotografiile care urmează vă vor determina să o admiraţi, pentru că aveţi ce. Ştim! Dar nu ar strica deloc să îi citiţi şi povestea, pentru că este una cu adevărat superbă.

Şi ce început poate fi mai bun pentru, decât să aflăm că Patricia a fost prima dată pe stadion la… 5 ani! Cu tatăl său, bineînţeles! „Tata e rapidist vechi şi într-o zi, când Rapid avea meci cu Rocar, mama era plecată, iar eu eram singură cu el acasă. Cinci ani cred că aveam. Tata nu a vrut să vadă meciul la TV, voia pe stadionul Rocarului. Pe mine însă nu avea cu cine să mă lase, aşa că m-a luat la meci. Eram micuţă tare, dar ţin minte şi acum ziua aia„, a declarat Patricia pentru 1923.ro. Aşadar, „debutul” nu a fost pe Giuleşti, ci în „deplasare”.

ema 4

ema 5

Dar Giuleştiul şi-a luat, cu vârf şi îndesat, partea leului din viaţa frumoasei fete, al cărei vis este să devină stewardesă. Asta pentru că de la 5 ani, Patricia este aproape nelipsită de la meciurile jucate pe arena de lângă Podul Grant. „Până pe la 15 ani am mers cu tata, însă după el nu mai avea chef la fiecare meci să meargă… Cu fratele meu mai mare nu prea puteam merge pentru că, nah, mergea şi el cu băieţii, nu prea avea chef să o care pe soră-sa după el. Aşadar… Mă gândeam eu… Ce fac?! Doar n-o să lipsesc de pe Giuleşti! Mi-am luat inima în dinţi şi am mers cu verişoara mea, Alina”, continuă povestea rapidistei.

Evident, părinţii nu puteau şti că Patricia va merge pe stadion la 15 ani doar cu o altă fată de aceeaşi vârstă. Era greu de acceptat. Măcar în viziunea copilelor, aşa că amândouă au tăcut. La finalul meciului însă, Patricia şi-a luat inima în dinţi şi i-a spus tatălui său despre ispravă. „Credeam că se va supăra, dar nu. Tata m-a luat în braţe şi m-a pupat pe frunte. Era fericit că îi calc pe urme şi că am simţit nevoia să merg pe Giuleşti, chiar dacă el n-a mai mers. Chiar îi spune mama, de multe ori, că m-a învăţat prost, că sunt mai împătimită decât el”, conchide rapidista originară din Popeşti Leordeni.

ema 1

ema 3

Mama fetei nu este departe de adevăr, dacă luăm în considerare şi finalul poveştii: „Am avut două momente de nervi maximi. Prima dată, acum 10 ani. Când am fost eliminaţi din sferturile Cupei UEFA am plâns până am leşinat, iar al doilea a fost anul ăsta, la Călăraşi. Am spart un pahar de nervi, îmi era frică de faptul că nu vom mai promova. S-a speriat şi tata, chiar mi-a zis că nici el nu făcea aşa urât…” Evident, Patricia nu lipseşte de la vreun meci jucat pe Giuleşti. Indiferent dacă plouă, dacă ninge, dacă e caniculă sau ger, ea este la datorie, pentru a-i susţine pe băieţi!

ema 2

ema 6

ema

 

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

indicates required