Aberatiile lui Moraru, demontate iar

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* prin completarea adresei de email esti de acord sa-ti trimitem periodic informari cu privire la ofertele noastre si la articolele publicate pe site-ul 1923.ro
* indicates required

Dinu Gheorghe este executat silit de Rapid, club care a demarat, săptămâna trecută, procedura de recuperare a celor 420.880 de lei luaţi ca avans de actualul director sportiv în 2011 şi 2012, bani nedecontaţi niciodată.

ProSport a dezvăluit, acum trei săptămâni, că Dinu Gheorghe a ridicat, în patru tranşe, aproape 100.000 de euro, bani pe care nu i-a returnat şi nici justificat cu acte. Cel vizat a negat tot timpul veridicitatea informaţiei, în timp ce patronul Valerii Moraru a explicat că ar fi vorba, de fapt, de o primă de obiectiv încadrată greşit. „Este exclus! Te ştiu băiat deştept, verifică informaţiile! Cum poţi să crezi aşa ceva? Cine ţi-a spus asta te-a minţit. Îl ştii pe Copos, cum aş fi putut să iau 100.000 de euro? E o aberaţie“, i-a explicat Dinu Gheorghe reporterului ProSport. „Au apărut nişte zvonuri care nu sunt o realitate. Cu prima asta a lui Dinu Gheorghe… Acolo a fost o eroare în contabilitate şi a apărut ca avans. În realitate, în actele pe care le are a fost ca o primă pentru obiectiv. E o greşeală contabilă, nu e nimic acolo… Tot aşa cum a fost şi cu dosarul Copos. Ne-am dus în instanţă şi… La domnul Dinu Gheorghe, casiera a făcut o greşeală, trecând prima de obiectiv ca fiind avans“, a explicat şi Valerii Moraru.

Explicaţia lui Valerii Moraru are cel puţin două puncte nevralgice:
1) „prima de obiectiv“ a fost ridicată de Dinu Gheorghe în patru tranşe, pe durata a un an şi trei luni, o parte în lei, o altă parte în euro, de fiecare dată casiera comiţând aceeaşi „greşeală“;

2) în sezonul 2009-2010, pentru care ar fi ridicat „prima de obiectiv“ Dinu Gheorghe, Rapid a ratat absolut toate ţintele. A fost terminat campionatul pe locul 7 şi a fost eliminat din „optimile“ Cupei României, nereuşind să se califice în cupele europene.

Gheorghe Dinu Mihail, alias „Vamă“, a ridicat de la Rapid 420.880 de lei în patru tranşe: două în lei, două în euro

Vă prezentăm acum fişa de cont din contabilitatea Rapidului care atestă că Dinu Gheorghe a minţit în tot acest timp, în declaraţiile publice, atunci când a afirmat că habar n-are despre ce e vorba şi că nu a luat vreun avans de la club.

Datele sunt clare: Gheorghe Dinu Mihail a ridicat de la Rapid, în intervalul 1 ianuarie 2011 – 31 decembrie 2012, patru avansuri, două în lei şi două în euro, în valoare totală, conform cifrelor prinse în contabilitate, de 420.880 lei:

Primul figurează cu comentariul „avans cheltuieli“, a fost luată la 15 februarie 2011 şi se ridică la 86.600 de lei.

Cel de-al doilea e trecut sub comentariul simplu „Avans“, a fost luat la 6 septembrie 2011 şi se ridică la 148.400 lei.

Cel de-al treilea, notat cu comentariul „avans 10.000 de euro“, a fost ridicat la 2 aprilie 2012.

Cel de-al patrulea, notat cu „avans 32.000 de euro“, a fost ridicat la 26 iunie 2012.

Totalul debitului se ridică la 420.880 de lei.


Fişa de cont existentă în contabilitatea SC FC Rapid SA care atestă că Gheorghe Dinu Mihail are de returnat, din avansuri nedecontate, suma de 420.880 de lei

Dezvăluirile făcute de ProSport pe 25 aprilie au stat la originea unui război crâncen în interiorul clubului Rapid. Patronul Moraru a afirmat că se va găsi o cale pentru a se modifica actele astfel încât datoria lui Dinu Gheorghe să fie trecută ca primă. Administratorul special Radu Birlică şi administratorul judiciar Aurel Brihac au afirmat însă, pentru ProSport, că este exclusă această operaţiune, care ar fi, oricum, de natură penală.
Atât Dinu Gheorghe cât şi Valerii Moraru s-au supărat şi, spune Birlică, i-au reproşat că a confirmat datoria atunci când a fost sunat de publicaţia noastră.

„Din aprilie şi până acum, domnul Dinu Gheorghe a pontat 3 ore la serviciu, la Rapid


Dinu Gheorghe a fost scump la vedere în ultima lună, spune fostul conducător al clubului. FOTO: Mediafax

Birlică a demisionat între timp, fiind înlocuit vineri în funcţia de administrator special, conform surselor noastre, de Adrian Diaconescu, un director din cadrul firmei Azuga Waters. Sunat de ProSport, Birlică a confirmat: „Am fost informat de administratorul judiciar că i s-a trimis domnului Dinu Gheorghe înştiinţarea de executare silită. Văd că domnul Dinu este prezent peste tot, îşi dă acum cu părerea despre toate lucrurile. Să ne înţelegem, eu nu am nimic cu dânsul ca om, doar am spus ceea ce scria în acte, că e dator clubului. În plus, cât am fost acolo am avut pretenţia să-şi facă treaba. De când a venit la Rapid, din aprilie, domnul Dinu Gheorghe are 3 ore la serviciu. Atât. În rest, nu se ştie pe unde a fost şi ce a făcut. Noi am fi vrut chiar şi în aceste condiţii să ţinem legătura cu dânsul, să-l informăm, dar nu avea adresă de email. Înţeleg că i-a făcut cineva acum o săptămână. Revenind la datoria aceea de 100.000 de euro: banii ar fi fantastic de bine primiţi în criza în care e acum Rapidul. Organizam 14 meciuri cu banii ăştia. Un tur întreg de campionat, vă daţi seama?“.


ProSport a publicat, acum trei săptămâni, un alt act – Raportul de Activitate al administratorului judiciar – unde se putea observa că Gheorghe Dinu Mihail (scris, din greşeală, „Grigore) este printre marii datornici ai Rapidului

Fostul administrator special a început să se enerveze când şi-a amintit şi de alte lucruri: „Spune domnul Dinu Gheorghe că m-a cunoscut când veneam cu mâncare la Rapid. Eu îi amintesc că ne-am cunoscut când eram director de marketing la o mare firmă şi dânsul venea pe la birou pe la mine, să ne roage să le dăm bani la club, că au mare nevoie. La vremea respectivă chiar am sponsorizat Rapidul cu o sumă foarte mare“.

Rapid este în insolvenţă din 2014. În ultimii doi ani a acumulat noi datorii care se ridică la circa 18 milioane de lei. Pe 20 mai urmează o înfăţişare la Tribunalul Bucureşti, în faţa judecătorului sindic, care trebuie să decidă dacă bagă clubul în faliment, aşa cum cer numeroşii creditori, sau mai acordă un răgaz echipei, pentru a se redresa financiar.

Sursa: prosport.ro

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

indicates required