Ioana Norica, artista rapidistă

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER-UL 1923.RO

* indicates required

Recent, v-am prezentat un material cu o tânără artistă rapidistă de 16 ani, care a câştigat un concurs de pictură la Londra. O reuşită excelentă pentru Ioana Norica. Fata a primit botezul Rapidului de la sora sa, la 10 ani, iar în 2012, a văzut prima dată şi Giuleştiul, la un meci cu Târgu Mureş de tristă amintire, în care am pierdut orice şansă la titlu. Ioana are o poveste minunată, motiv pentru care o lăsăm în continuare pe ea să vorbească!

„Majoritatea familiei mele nu este interesată de fotbal, prin urmare a trebuit să cresc pentru a descoperi Rapidul, frumuseţea şi farmecul lui. Sora mea, însă, era rapidistă. Mergea la meciuri, îmi vorbea mereu despre asta, asculta cântecele echipei, iar eu nu întelegeam de ce, până într-o zi. Ea era plecată la facultate aşa că m-am gândit să înţeleg ce este Rapid şi de ce sora mea îl simpatizează atât de mult. Ţin minte că am început să fac “cercetări”; mi-a plăcut atât de mult ce am văzut şi auzit despre acest “Rapid” încât mi-am dat seama că este ceva special. Pe atunci cred că aveam cam 10 ani. La 12 ani am mers la primul meci, împreună cu sora mea, după foarte multe rugăminţi (FC RAPID- FCM Tg. Mures 06.05.2012).

ioana norica 1

cu sumudica

Tot cu sora mea mi-am cumpărat şi primul fular vişiniu, la care am contribuit amândouă, pe care încă îl am şi o să-l am multă vreme de aici înainte. De atunci am făcut tot posibilul să ajung la fiecare meci, iar atunci când nu puteam ajunge o vedeam ca pe o tragedie. Unde este extaz există şi puţină agonie. Spun asta pentru că, ţinând cu Rapid, eram mereu judecată şi etichetată, la şcoală de colegi, şi de aproape oricine nu era rapidist. Pe lângă Rapid mai am o pasiune: artele plastice.

Primele desene mai reuşite am început să le realizez prin 2010. Văzând că îmi place, desenam, desenam tot timpul, la şcoală (uneori în ore), acasă. Desenam şi pe măsură ce trecea timpul linia mea se perfecţiona. Mi-am dorit foarte mult să intru la un liceu de arte. Am intrat a doua pe lista în Dimitrie Paciurea, fără pregătiri speciale. Am reuşit să obtin unele premii: Concursul municipal de artă plastică – Locul II (sentimente colorate) 2012, 20 februarie 2016, am obţinut locul II pe un subiect de „MINORITĂȚI MINORE”, Premiul I la concursul internațional LONDRA. Anul acesta am participat cu lucrări la patru expoziţii de pictură.

În prezent, artele plastice înseamnă foarte mult pentru mine, mai ales pentru viitorul meu, deoarece asta îmi place cel mai mult să fac şi asta mă caracterizează cel mai bine. Am avut situaţii în care cele două pasiuni ale mele s-au îmbinat. Am realizat numeroase desene cu şi pentru Rapid, fie pe hârtie, fie pe steag sau pânză, ceea ce o să fac şi în viitor cu plăcere. Am realizat desene cu plăcere pentru orice rapidist care m-a rugat, fără să cer nimic în schimb. În ultima perioadă îmi este destul de greu să ajung la toate meciurile, deoarece proiectele în care sunt implicată îmi ocupă o bună parte din timp, iar în ultimul timp au apărut şi nişte probleme de sănătate.”

ioana norica 2

ioana

ioanaaaa

norica brasov

NORICA IOANA

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

indicates required