O nouă mostră de mizerie românescă. Sursa? Intuiţi singuri…

Acum ceva săptămâni în urmă, presa de scandal scria că un individ dubios din fotbalul românesc a agresat fizic un minor într-un club. Varianta tipărită a unei publicaţii a încercat să spele jenant episodul şi a scris că cel menţionat mai sus a fost înjurat de „cei decedaţi” – nici nu este o exprimare jenant de pupincuristă – şi, după câteva reprize de încercat să îl potolească verbal l-a ÎMPINS pe minor cu CAPUL şi PALMA! Iar întâmplarea a fost povestită de un chelner care a SUNAT la redacţie.

Băi, ai naibii chelnerii ăştia, ce mai fac în timpul programului… Articolul a fost, evident, unul comandat, iar dacă analizăm puţin nu este prea greu de înţeles de cine. Că ştim şi noi cum se descurcă presa din România… Cu o zi înaintea meciului Astra – fcsb, pe care echipa lui Marius Şumudică l-a câştigat cu 2-0 în ciuda unei puternice opoziţii şi ostilităţi generale, în aceeaşi publicaţie a apărut o informaţie înflorită într-un scandal fără fundament.

Cică Marius Şumudică şi-ar pregăti echipa din zona Golfului pe care o va prelua de la vară şi a început să sune jucători de la rivali. Buuuuun, informaţia este exclusiv print, da? Păi normal, că nu poţi scrie o astfel de enormitate să rămână pe tot internetul, la fel cum nu se putea şi cu cea de mai sus. Printre numele contactate de Şumudică erau Cristi Săpunaru şi Dan Nistor. Amândoi de la Pandurii. Care, Pandurii, nu mai este de ceva etape rivala Astrei la titlu.

Singura rivală fabricată, fcsb, era totuşi centrul materialului. Normal, că doar meciul ăsta venea. Săracii, cum erau ei sunaţi de Şumi să îi înmoaie. Mai exact, unul dintre ei. Am zis, băi, băiatule, ia să arunc şi eu niţel ochiul pe exclusiv print să văd pe cine a pus ochii Şumi. Când colo, surpriză! NICI UN NUME AVANSAT! Păi cum, mă? Aţi aflat că a sunat, dar nu şi pe cine? Păi de Săpunaru şi Nistor aţi aflat, dar numele fcsb-istului nu? Sau e cumva la protecţia martorilor şi viaţa lui ar fi în pericol dacă i s-ar divulga identitatea?

Noi credem totuşi că este vorba despre Nicuşor Stanciu. Doar că, având în vedere că AC Milan şi Inter se bat pe el aprig, sursele au implorat în genunchi să nu îi fie spus numele acestuia, că arabii plusează la bani şi îl va vinde Gigi imediat în Qatar sau unde s-o duce Şumi… Sau poate Adi Popa? Dar cum în Polonia nu sunt covrigi sau cârnaţi polonezi şi nici în Shanghai pui shanghai, aşa nici prin Qatar nu prea e şaorma… Deci slabe şanse. E clar! Dacă nu e Stanciu, e Marica, că este unul dintre puţinii fotbalişti din istorie care a reuşit să câştige milioane de euro păcălindu-i legal pe cei care l-au legitimat.

Sau staţi, mă, fraţilor, că la cum a jucat Varela… Mmmmm, poate că vrea să joace într-un campionat mai călduros, cu buzunare atârnând mai greu. Serios vorbind acum, articolul nu este altceva decât o mizerie, o inepţie şi o distorsionare grosolană a realităţii, special planificată înaintea acestui meci. Dar ca să pară mai credibilă, a fost semnat de trei oameni. Aşa e la noi în presă. Deh, dacă ieşea bine, atunci era şi o parte a leului. Acum, nu ştim.

Important este că a ieşit bine pentru Şumudică. Pentru Alibec, care ne-a amintit că el a fost la Inter la 18 ani, a fost antrenat de Mourinho şi nu la echipa a doua a lui Auxerre, unde juca Pintilii la 21. Şi nu, nu Auxerre ăla la care a jucat Nico şi care a fost campioană a Franţei. Şi care a fost şi prin Liga Campionilor. Nu, la Auxerre Lugoj. Fotbalul nu poate fi păcălit la infinit mascând mizeria cu TRX-uri, lichid colorat şi electrostimulare wireless.

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

indicates required

Cauti ceva anume si nu gasesti la noi? Nimic mai simplu: cauta pe Google!