Marius Şumudică s-a dezlăntuit!

Marius Şumudică
Marius Şumudică

Astra – Pandurii 0-0. Trupa din Giurgiu revine pe primul loc după remiza cu Pandurii, însă distanţa faţă de steaua a scăzut la un singur punct, înainte de startul returului în play-off. Marius Şumudică spune că rezultatul nu schimbă cu mult datele problemei în lupta cu Steaua, în condiţiile în care avansul de 3 puncte era unul pur teoretic: în cazul în care cele două echipe terminau sezonul la egalitate de puncte, campioană ar fi fost desemnată oricum Steaua, deoarece a intrat în play-off cu număr par de puncte şi nu a beneficiat la o rotunjire în plus a punctajului, cum e cazul Astrei. Calculul lui Şumudică e simplu: are nevoie de victorie în etapa următoare, cu Viitorul, iar apoi are două rezultate care l-ar avantaja în meciul cu Steaua: remiză sau victorie.

Şumi a comentat şi posibila suspendare riscată pentru gesturile obscene făcute la meciul din Cupa Ligii cu Steaua şi a amintit că stelistul Nicuşor Stanciu nu a fost chemat la Comisii, deşi a fost filmat în timp ce făcea acelaşi gest spre suporterii Pandurilor, în meciul de la Severin. „Probabil că eu voi fi suspendat şi «bibeloul Ţării Româneşti», viitorul număr 10 al echipei naţionale… Bine, probabil el a avut degeţelul mai mic, mie mi-a încăput în gură. Am înţeles că el a trăit la ţară şi probabil şi-a retezat din el când a tăiat lemne. Dacă voi fi suspendat pentru acel deget băgat în guriţă, am o cuoştinţă la chirurgie plastică şi promit să mi-l retez şi eu, să-l fac mai mic”, Marius Şumudică, în conferinţa de presă.

„Nu există Steaua, există FCSB. OK, nu ştiu dacă FCSB-ul se bucură de acest rezultat, dar e important că am trecut pe primul loc din nou. Este bine că acum, dacă învingem cu Viitorul, avem două şanse cu FCSB-ul: victoria sau rezultatul de egalitate. Pentru că după această schimbare senzaţională de regulament,  acest regulament copiat din mult încercata Belgie – sper să nu copiem şi bombele de pe acolo, că mai găsim şi noi câte o sacoşică pe la metrou –dacă aveam un punct sau trei avans, tot una era. La egalitate de puncte, pentru că am primit 0,5 puncte după împărţire, pierdem titlul.

Sper să nu ajung să terminăm la egalitate de puncte cu cei de la FCSB, pentru că ar fi frustrant să pierzi aşa campionatul după ce ţi s-au înjumătăţit punctele. Am avut câteva situaţii bune chiar şi după eliminare şi sunt bucuros pentru jucătorii mei. Ei au avut două zile de recuperare în faţa noastră. Nu degeaba am adus în discuţie piramidoanele şi paracetamoalele, pentru că noi avem probleme cu recuperarea. Cu siguranţă altfel se juca astăzi dacă aveam mai mult timp.

E greu, sunt sigur că la Viitorul vom întâlni o echipă foarte puternică. Noi suntem împotriva tuturor, toată lumea joacă cu noi şi încercăm să facem faţă. Nu e treaba mea cu cine va juca Hagi, dar indiferent de cine va juca, ne aşteaptă un meci greu. Cu siguranţă voi fi suspendat. Dacă voi fi suspendat va fi foarte interesant, pentru că gesturile pe care le-am făcut eu au fost făcute şi de un jucător al Stelei, care joacă bine mersi şi nu e chemat la nicio comisie. Este incredibil ce se întâmplă în fotbalul românesc.

Sunt corect şi spun că astăzi am câştigat un punct, pentru că am întâlnit o echipă puternică. Eu cred că nu e corect în play-off ca unii să aibă zile în plus de recuperare. Ar trebui să se joace de la aceeaşi oră, să avem şanse egale. Colţescu a arbitrat bine din punctul meu de vedere, iar temerile celor care credeau că el ne va ajuta au fost fără nicio bază, a declarat Marius Şumudică la finalul partidei.

CITEȘTE ȘI  Dragoș Grigore a marcat primul gol pentru Rapid: "Satisfacție în plus!"

Astra Giurgiu rămâne neînvinsă pe teren propriu în play-off, în timp ce gorjenii nu au pierdut niciun meci în deplasare. În urma acestui rezultat, Astra Giurgiu ocupă locul 1 în clasament, cu 36 de puncte. De cealaltă parte, Pandurii Târgu Jiu se află pe poziţia a 3-a, cu 30 de puncte.

Sursa: prosport.ro

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

indicates required

LĂSAȚI UN MESAJ