Cum era de aşteptat, Suceava a pierdut

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* prin completarea adresei de email esti de acord sa-ti trimitem periodic informari cu privire la ofertele noastre si la articolele publicate pe site-ul 1923.ro
* indicates required

Faptul că au spus că sunt mai importante meciurile din play-out, decât ultima etapă, motiv pentru care îşi menajează titularii, a fost un semn clar că Suceava s-a dus, probabil, în excursie la Călăraşi. Cu tot ceea ce implică o excursie… În situaţia lor, orice punct este important, pentru că din play-out retrogradează trei echipe direct şi una la baraj, aşa că aveau toate motivele să joace orice meci la capacitate maximă. Cum ei şi-au odihnit titularii la Călăraşi, aşa le dorim şi noi retrogradare frumoasă în liga a treia! Au condus cu 1-0 pe Dunărea, dar au cedat „dramatic” cu 3-1.

Poate că liga a treia e mai pentru ei. În fine, nu că aveam mari aşteptări, dar o echipă care a reuşit să nu piardă cu Rapid în două meciuri, e clar că putea pune probleme şi Dunării. Mai ales că în tur a fost 1-1. Nu mai are importanţă acum decât că vom avea doar două puncte peste Călăraşi la începutul play-off-ului. În rest, Farul a bătut cu 2-0 pe Gloria Buzău, Dacia Unirea Brăila tot cu 2-0 pe Bucovina Pojorâta, în timp ce Clinceni a făcut 0-0 acasă cu SC Bacău. Asta pentru a nota doar rezultatele care ne interesează ale echipelor din play-off fiindcă este important clasamentul final în vederea disputării meciurilor din play-off. Iată cum arată acesta:

 1. Rapid Bucureşti 54 puncte
 2. Dunărea Călăraşi
 3. Farul Constanţa 44
 4. Dacia Unirea Brăila 44
 5. Academica Clinceni 43
 6. SC Bacău 36
 7. ACS Berceni 34
 8. Gloria Buzău 31
 9. CS Baloteşti 26
 10. Rapid Suceava 25
 11. Bucovina Pojorâta 17
 12. Ceahlăul Piatra Neamţ 14
 13. Oţelul Galaţi 12

Acesta este însă clasamentul final al sezonului regulat, însă cel de intrare în play-off, respectiv play-out va suferi modificări. Înainte de înjumătăţirea punctelor, vor fi şterse rezultatele Oţelului, care a retogradat direct în liga a treia, motiv pentru care Rapid Suceava, Bucovina Pojorâta şi Dacia Unirea Brăila, cele care au pierdut câte un meci cu gălăţenii sunt cele mai câştigate, în timp ce Rapid, Baloteşti şi Ceahlăul vor câştiga şi ele câte un punct. Iată cum arată clasamentul după scăderea punctelor obţinute cu Oţelul:

 1. Rapid Bucureşti 50 puncte
 2. Dunărea Călăraşi 46
 3. Dacia Unirea Brăila 41
 4. Farul Constanţa 38
 5. Academica Clinceni 37
 6. SC Bacău 30
 7. ACS Berceni 28
 8. Gloria Buzău 25
 9. Rapid Suceava 22
 10. CS Baloteşti 22
 11. Bucovina Pojorâta 14
 12. Ceahlăul Piatra Neamţ 10

Acum să vă oferim şi clasamentul cu care se va intra în play-off, pentru a ne putea concentra asupra ordinii meciurilor pe care Rapid le va avea de jucat în partea finală a campionatului şi în urma cărora sperăm să sărbătorim promovarea directă. Normal şi logic aşa ar fi, pentru că suntem cea mai bună echipă din liga a doua, dar într-un fotbal anormal orice este posibil. Aşadar, iată cum stau cele 12 echipe după înjumătăţirea punctelor:

 1. Rapid Bucureşti 25 puncte
 2. Dunărea Călăraşi 23
 3. Dacia Unirea Brăila 21
 4. Farul Constanţa 19
 5. Academica Clinceni 19
 6. SC Bacău 15
 7. ACS Berceni 14
 8. Gloria Buzău 13
 9. Rapid Suceava 11
 10. CS Baloteşti 11
 11. Bucovina Pojorâta 7
 12. Ceahlăul Piatra Neamţ 5

Dacia Unirea Brăila, Academica Clinceni şi Gloria Buzău sunt singurele echipe care au primit pentru play-off rotunjire în plus cu 0,5 puncte, asta din cauza faptului că au avut punctaj impar. Rotunjirea le avantajează până în momentul în care vor termina la egalitate de puncte cu altă echipă, iar aceea a intrat cu punctaj întreg în ultima parte a campionatului. Aşadar, atunci dispare avantajul de 0,5 puncte, el fiind primul criteriu de departajare.

Despre play-off vom vorbi mai pe îndelete într-un alt material, aşa că aici nu vom face altceva decât să analizăm puţin a doua parte a clasamentului. Trei echipe vor retrograda direct, iar Pojorâta şi Ceahlăul par condamnate deja. Lupta pentru ultima poziţie pare a fi una crâncenă, pentru că Berceni, Buzău, Suceava şi Baloteşti sunt despărţite de numai trei puncte. De menţionat este că şi locul 9 riscă să retrograeze, având în vedere că va fi implicat în meciurile de baraj.

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required