FOTO ISTORIC / Legendele Rapidului

rica raducanu
rica raducanu

Vă prezentăm fotografii rare cu două dintre legendele Rapidului. Mai sus puteţi vedea una cu Rică Răducanu, pe vremea în care acesta purta banderola de căpitan a giuleştenilor. Instantaneul este realizat pe 8 decembrie 1971 la Londra, pe White Hart Lane, stadionul lui Tottenham Hotspurs. Acolo, Rapid a jucat în turul trei al Cupei UEFA. Deşi a pierdut cu 3-0 a făcut o figură extrem de frumoasă în faţa viitoarei câştigătoare a trofeului.

Cu două titluri în palmares, în 1951 şi 1961, Tottenham este şi acum în mare formă fiind pe locul secund în Premier League, dar departe de liderul şi, probabil, viitoarea campioană surpriză, Leicester City. Rică Răducanu a bifat multe meciuri pline de încărcătură istorică în tricoul Rapidului, iar acesta este, în mod cert, unul dintre ele.

În fotografia de mai jos se află o altă legendă, poate cel mai mare fotbalist român, Giussy Baratky. Gloria Rapidului din anii 40 s-a stins pe 14 aprilie 1962. Deşi a trecut mai bine de jumătate secol de atunci, numele său continuă să fie strâns legat de cel al unei echipe de poveste. Cu Baratky nu sunt foarte multe fotografii, iar atunci când apare câte una, vi-o redăm cu drag. De altfel v-am arătat şi un video cu fostul mare fotbalist. Acum vă mai redăm şi această fotografie.

iuliu baratky

CITEȘTE ȘI  ISTORIE | Rapid, Republicii și marele Nicolae Dobrin

LĂSAȚI UN MESAJ