Alibec a învătat de la… Săpunaru

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

În mod cert, Denis Alibec este, la ora actuală, cel mai bun atacant din ţară şi, probabil, alături de Cristian Săpunaru şi Florin Andone, cel mai bun fotbalist român. Ajuns la 25 de ani, omul care a decis meciul cu fcsb a trecut în cariera sa şi pe la Inter Milano. A lucrat acolo cu Jose Mourinho, dar, tipic oricărui tânăr fotbalist român, Denis Alibec nu s-a adaptat şi a fost nevoit să plece. La Astra trece prin, probabil, cea mai bună formă a carierei, dar puţini ştiu despre locul unde a început fotbalul.

Născut în 1991, prima echipă a lui Denis Alibec a fost chiar cea din oraşul său natal, Mangalia. Este vorba despre Callatis. Conform informaţiilor de pe Internet, Denis Alibec a făcut junioratul la acest club între 2001 şi 2006. Aşadar, nu mai puţin de cinci ani! Fix în miezul acestuia, pe când Denis avea de acum 13 ani, adică la începutul lui 2004, la echipa sa, la seniori, a ajuns un tânăr talentat ce nu avea încă 20 de ani. Este vorba despre Cristi Săpunaru care a evoluat în returul sezonului 2003-2004 la Callatis.

Legitimat la FC Naţional, omul care dăduse sute de goluri la juniorii „bancarilor”, acolo unde evolua pe postul de atacant, a fost reprofilat fundaş. Tânărul nu s-a împăcat cu ideea şi a vrut să demonstreze că nu este poziţia lui. Drept pentru care, FC Naţional l-a împrumutat pentru jumătate de sezon pe puşti la Mangalia. Aşadar, Denis Alibec a furat câte ceva şi din calitatea lui Cristi Săpunaru chiar ultima dată în cariera sa în care rapidistul nostru a jucat pe postul de atacant.

Acum, cei doi ar putea fi coechipieri la echipa naţională. În mod logic, de fapt, amândoi ar trebui să fie titulari la EURO 2016, fiindcă nu există fotbalişti români de o calitate mai bună decât Denis Alibec şi Cristi Săpunaru. Dar cine ştie, poate mai dă târcoale Milan pe la noi prin campionat şi mai pescuieşte câte un briliant umflat cu pompa.

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

indicates required