Şumudică îi răspunde lui becali

ŞUMUDICĂ
Marius Şumudică

Marius Şumudică a avut o reacţie dură la adresa lui Gigi Becali, care a afirmat după meciul România – Lituania că îl va transfera pe Denis Alibec la Steaua în vară şi că îl va transforma în cel mai bun atacant din ţară, după ce îl va ajuta să slăbească cinci kilograme. Tehnicianul Astrei e deranjat de declaraţiile făcute de Becali la adresa unui jucător aflat sub contract cu rivala Stelei din lupta pentru titlu şi spune că Alibec nu va ajunge la gruparea roş-albastră cât timp el va antrena la Giurgiu. „Becali a vrut şapte jucători de la Astra şi a luat unul, pe care am vrut eu să i-l dau”, spune Şumidică, referindu-se la transferul lui Gabriel Enache din această iarnă şi la ofertele făcute de Steaua pentru Budescu, Alibec, De Amorim, Găman sau Junior Morais.

Nu mi se pare normală atitudinea acestui patron (n.r. Gigi Becali) să vină să vorbească despre un jucător aflat sub contract, să zică că el îl slăbeşte imediat cinci kilograme. Păi Steaua se luptă cu Astra în campionat. Stai mă, nea patroane, că ai vrut să iei şapte jucători de la Astra şi ai luat până la urmă unul singur, pe care am vrut eu să ţi-l dau. Atâta timp cât e Şumudică la Astra, nu va pleca la Steaua (n.r. Alibec). Îl dau pe la televizor cu bancnotele pe la gard, pe mine nu mă mişti cu bancnotele alea. Cât e Şumudică antrenor, vă promit că Alibec nu ajunge la Steaua, cum s-a întâmplat şi cu Budescu. Nu e normal să vorbeşti despre un jucător aflat sub contract cu o altă echipă. Să spui tu că Astra termină pe locul 4, că Viitorul vine pe doi… Păi mă faci să mă gândesc la altceva. Stai, mă, că nu eşti la tine în Pipera, acolo. Ai vorbit de Alibec, că îl slăbeşti şi că îl vedem pe la Fashion TV, a declarat Şumudică la Digi Sport.

  • Declaraţia lui Becali. „Alibec e talentat, cred că e cel mai bun atacant la această oră. Dar aţi văzut că atunci când joacă cu Steaua nu atinge mingea? El trebuie să slăbească neapărat 5 kilograme şi va fi cel mai bun atacant. Pe el îl omoară indolenţa. El are nevoie să vina la un club, îl iau eu din vară şi îl fac cel mai mare atacant al României! Astra va termina pe 4. Pe 2 va fi Viitorul şi Dinamo sau Pandurii pe 3. Astra nu va mai câştiga niciun meci!”, a afirmat Becali la Sport.ro.

„Mă sperii când îi văd gambele lui Alibec! E mai slab decât atunci când a fost chemat la naţonală…”

Şumudică a comentat şi selecţia făcută de Anghel Iordănescu pentru amicalele cu Lituania şi Spania, aducând argumente în favoarea prezenţei lui Alibec la echipa naţională. Şumi spune că Alibec a slăbit două kilograme faţă de luna ianuarie, când a fost chemat la naţională pentru cantonamentul din Turcia. În plus, antrenorul Astrei a declarat că profilul de jucător reprezentat de Alibec – atacant de careu cu talie – îi lipseşte în acest moment naţionalei, jucători precum Stancu, Ivan sau Hora neavând calităţile necesare pentru a fi distribuiţi într-un rol de „număr 9 veritabil”.

Îl antrenez zi de zi pe Alibec şi pot să spun un singur lucru. Când toată lumea îl făcea „Sărmăluţă” pe Budescu, ajunsesem să depindem de un meci cu Feroe, pe care nu zic neapărat că l-a câştigat Budescu. Dar acum toată lumea l-a uitat acum pe Budescu… Ok, el s-a transferat în China, în liga secundă. În iarnă, când echipa respectivă nu a respectat acţiunea echipei naţionale şi nu a dat jucători naţionalei, eu am trimis jucătorii şi am fost mândru că sunt acolo. Cu riscul de a nu-i avea la pregătiri, cu riscul de a se accidenta Silviu Lung. El a plecat de acolo accidentat, n-am putut să-l folosec, dar a intrat cu Târgu Mureş şi a făcut un meci foarte bun. Alibec, în momentul în care a fost chemat la naţională după o perioadă de inactivitate, după vacanţă, nu era cumva un pic mai supraponderal decât acum!? Întreb şi eu. Alibec avea atunci 91,5 kg, în momentul de faţă Alibec are 89 de kilograme şi 200 de grame… Nu vreau să mă laud, dar Alibec de când a venit Şumudică are cele mai bune realizări şi este mai slab cu două kilograme de când a plecat în Turcia. Are o masă musculară foarte mare! Uitaţi de gambe are. Eu mă sperii când îi văd gambele la masaj. Are gambele cât Coraş. Nu ştiu dacă are şi ţesut adipos, există posibilitatea… Poate are un kilogram în plus în momentul de faţă, dar acum e foarte motivat, după ce nu a fost convocat. Cu toată stima pentru Stancu, Ivan şi Hora, pentru mine ei nu sunt număr 9. Ei nu pot fi număr 9 ca Alibec. El e atacant de careu, care protejează mingea, ţine de ea, dă timp de respiro echipei. Nu ştiu de când n-a mai avut România un astfel de atacant, care să poată domina fizic adversarii. Poate eu sunt subiectiv, că e normal să-mi apăr puii, dar aşa o văd.  Nu critic. Domnul Iordănescu are toate meritele pentru această calificare, are o mult mai mare experienţă decât mine… Dar eu consider că Alibec e număr 9. La ultimul meci el a alergat aproape 10.000 de metri, ceea ce cred că e destul de mult pentru un atacant. a mai declarat Şumudică.

Sursa: prosport.ro