Joan Oriol şi Borda, sezon de vis în Spania

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Joan Oriol şi Aritz Borda au jucat pentru Rapid în returul stagiunii precedente şi au arătat a doi jucători foarte valoroşi. Acum, cei doi evoluează în a doua ligă spaniolă şi fiecare traversează o perioadă foarte bună. Borda, fundaşul central de 31 de ani, nu a prins decât trei partide în campionat pentru Deportivo Alaves, fiind mai mereu rezervă. Situaţia se explică, având în vedere că Borda a ajuns la Alaves după o perioadă destul de lungă de indisponibilitate şi nu a reuşit să se impună imediat. Mai mult, Alaves are şanse foarte mari de promovare, având în vedere că este pe locul doi în campionat.

Totuşi, Aritz Borda a jucat titular în ultima partidă, 0-0 pe propriul teren cu Zaragoza, iar evoluţia sa dă speranţe că acesta va intra mai des de acum şi ar putea deveni chiar om de bază pentru prima ligă în sezonul viitor. Situaţia lui Joan Oriol este diferită, având în vedere că fostul nostru fundaş stânga nu se bate pentru promovare, ci pentru evitarea retrogradării. În acest moment el se află cu Mallorca deasupra liniei şi, ce este mai îmbucurător pentru el, Joan Oriol a jucat în 25 de partide în acest sezon competiţional de Segunda.

Practic, Joan Oriol este al doilea din echipă ca meciuri jucate după fundaşul argentinian Lucas Aveldano care a bifat 26 de partide din 28 posibile. Aşdar, celor doi foşti rapidişti le prieşte de minune în liga a doua din Spania, acolo unde se joacă un fotbal de înaltă calitate. Şi, ca o completare, este de menţionat că pentru titlul de golgheter se luptă Florin Andone. Atacantul român are 12 goluri şi se află pe 3 în ierarhie. El nu a jucat vreodată la Rapid, dar s-a declarat, recent, un simpatizant al echipei noastre încă din perioada copilăriei.

Borda

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required