EXCLUSIV / Planul lui Valerii Moraru

Depunerea cererii de listare la Bursă a demonstrat că patronul echipei, Valerii Moraru, n-a glumit deloc în ceea ce priveşte această procedură. La prima vedere totul pare dificil, mai ales că clubul se află în insolvenţă, iar în astfel de condiţii nu se poate pune problema unei listări la Bursă. Fundamentul acestei intenţii are legătură însă cu un plan mult mai meticulos al patronului de la Azuga. Conform surselor 1923.ro acesta pregăteşte ieşirea din insolvenţă a clubului mai devreme decât cineva ar preconiza şi, anume chiar în acest an. Data nu este bine definită, cert este că totul se va întâmpla, dacă se va întâmpla, după 20 mai, atunci când este următorul termen la Tribunal.

Culisele situaţii au legătură cu faptul că adunarea creditorilor, condusă de Azuga Waters, va încerca să prezinte un plan care să aibă darul de a convinge judecătorul sindic ca datoriile istorice să fie scoase în afara planului de reorganizare şi reeşalonate pe doi ani cu garanţii ferme că ele vor fi achitate la timp. Astfel, ar rămâne doar datoriile curente, mult mai mici, care ar urma să fie achitate şi astfel Rapid ar fi scoasă din insolvenţă, urmând a se respecta termenele ce au legătură cu reeşalonarea pe doi ani. Mişcarea pare una extrem de complicată şi puţin probabilă la prima vedere, dar tocmai listarea la Bursă ar veni în sprijinul acestui plan.

Valerii Moraru doreşte ca prin listarea la Bursă să ofere garanţiile necesare că datoriile istorice vor fi achitate în timp util. Astfel, ar reuşi să dea o dublă lovitură, în sensul că ar salva Rapidul atât din punct de vedere financiar, dar ar produce şi o lovitură de imagine excelentă pentru clubul din Giuleşti, acesta urmând a fi primul listat la Bursă din România. Totuşi, în cazul în carea această intenţie nu ar oferi garanţii suficiente pentru a convinge judecătorul sindic să aprobe scoaterea datoriilor istorice în afara planului de reorganizare, omul de afaceri doreşte să gireze şi cu banii din drepturile TV pe care Rapid îi va primi o dată cu promovarea şi care vor suplimenta consistent bugetul.

Astfel, viitorul termen la Tribunal vine perfect, într-un moment în care se va şti cu fermitate dacă Rapid va juca sau nu la anul în prima divizie şi în care se va şti, de asemenea, cam care este bugetul sigur pe care clubul feroviar se va putea baza. Pornind de aici şi continuând cu ideea de la care se porneşte, ca adunarea creditorilor să voteze pentru scoaterea datoriilor istorice în afara planului de reorganizare, cu un termen de plată eşalonată de doi ani, lucrurile ar trebui să meargă spre bine. La masa credală nu ar trebui să fie, în mod normal, probleme, având în vedere că Azuga Waters deţine majoritatea creanţelor, însă decizia finală aparţine judecătorului sindic, iar această aprobare este cel mai dificil de obţinut.

2 COMENTARII

  1. Alexa a spus că s-a mai plătit un salariu la jucători,dar acel salariu este pe anul 2015,an în care mai trebuie achitat jumătate din luna Decembrie și sunt cu banii la zi pe acel an-2015! Că de 2016 ,ce să mai vorbim,este gata aproape campionatul și nu au luat nimic și să nu mai vorbim de primele pentru jocurile câștigate,cred că au intrat în contul ,,pierderi”!

  2. Salut – cata rautate din partea unora – atat timp cat plateste salarii, deplasari au venit si cativa sponsori, au venit jucatori noi care confirma ca drept dovada suntem pe primul loc se incearca listarea la bursa nu cred ca DOMNUL MORARU este rau intentionat chiar isi doreste sa reuseasca pentru ca daca nu isi dorea nu rezistam noi in liga 2 sa fim seriosi.
    Ca o ultima concluzie LASATI RAUTATILE sa privim inainte deoarece nu s-a inchesuit nimeni pana acum sa investeasca in acest club ba chiar ar fi o bucurie mare pentru unii ca Rapid sa dispara.
    Sa dam credit conducerii sa fim uniti in tribune ca alta data deoarece numai impreuna dovedim ca suntem o forta. HAI RAPID