VIDEO / Despre Stanciu se vorbeşte de trei zile, de Trandu când?

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Nicuşor Stanciu a marcat un gol care a fost lăudat de site-urile din România şi încă este de zile bune. O execuţie, e drept, frumoasă, dar căreia i se acordă o atenţie exagerată. În timp ce presa tabloidizată de la noi continuă să înalţe ode mijlocaşului cu aere de vedetă, un alt mijlocaş român, pe nume Răzvan Trandu, a marcat un eurogol. Cu o execuţie demnă de cel puţin la fel de multă laudă. Chiar dacă a fost un şut din lovitură liberă, acesta a fost foarte dificil, venind din lateral, pe colţul scurt.

Ştim, o să zică toată lumea că Trandu a marcat în liga a doua din România, în poarta lui Bogdan Miron de la Bacău. Aşa, şi? Ah, ne cerem scuze că n-a dat şi el gol într-un superamical cu megaputerea europeană Lituania şi că în faţa lui nu a fost temutul Emilijus Zubas, de la impresionanta Podbeskidzie Bielsko-Biała! Cum, mă, n-aţi auzit de ele?! Păi ăstora nici Messi sau Ronaldo nu le-a dat gol! În schimb, a reuşit El Grande Stanciu! Nicuşor, totuşi. Era şi păcat să i se spună pe numele de botez, adică Nicolae.

Că Nicolae Stanciu nu poate fi doar unul în fotbalul românesc, anume omul cu cele mai multe meciuri jucate pentru Rapid. Vreo 400 oficiale la număr! Ah, să revenim puţin şi la Trandu… Mă gândesc că ar merita astfel de mediatizare şi el, dar nah… Joacă la Rapid, nu într-un loc cu sursă inepuizabilă de brânză… pentru toată lumea. Noi hai să-l admirăm totuşi încă o dată, că merită. Şi, obiectiv vorbind, este mai frumos decât al marelui Nicuşor Stanciu!