Balerin, parior… Dar jurnalist când?

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Că presa din România s-a cancanizat cu mult sub limita bunului simţ nu mai este o noutate. Nici că apar siteuri obscure care, peste noapte, încearcă să capteze atenţia prin articole care, probabil, sunt scrise după comenzi ce vin la ureche, printre dafuri de alcool, la un mic şi un cârnat la grătar. Cum se mai organizează pentru băieţii ăştia, apropiaţi de tipologia oamenilor care mănâncă până vomită, doar pentru a mânca din nou. Că cine ştie apoi ce va mai fi… Acum, câteva publicaţii prestigioase l-au scos pe Andrei Burcă, de la SC Bacău, ţap ispăşitor.

Balerin, parior, rapidist… Că a făcut penalty ciudat la 0-0 şi că a mai greşit în trecut cu Rapid. Adică se insinua că victoriile Rapidului cu Bacăul pornesc de la greşelile lui Burcă. Noi nu-l cunoaştem pe acest jucător, nu ştim de ce este capabil, dar suntem ferm convinşi că nu are vreo legătură necurată cu Rapid. Fiindcă, băieţii ăia de o înaltă clasă socială când l-au atacat pe el, ne-au contestat practic nouă victoriile şi au insinuat că am făcut ceva necurat. N-am făcut, băi, băieţi nimic necurat. Vă spunem din surse sigure, fiindcă ştim cum se lucrează la Rapid.

Ştim, aşa mai ieşiţi şi voi în evidenţă, mai sar de colo câţiva biştari… Probabil de-o bere, de-o ţuică, de-un rachiu, de-un mic… De d-astea… După posibilităţi… Hai, mai luaţi o duşcă şi mai băgaţi ceva. Dar vă rugăm să lăsaţi Rapidul în pace, pentru că cele patru meciuri cu SC Bacău ar fi fost câştigate şi dacă nu gafa Burcă, OK? Rapid a câştigat pentru că este mult mai bună. De ce nu scrieţi, mă, că am avut în alea patru meciuri, pe lângă cele zece goluri alte zece ocazii? Că dacă băteam mereu cu 3-4 goluri diferenţă, nu-l mai evidenţiaţi voi pe Andrei Burcă.

Aşa, e simplu. Aţi calculat şi aţi pus-o de un articol. Dar ceva dovezi palpabile? Interceptări, mărutirii, bilete la pariuri? Cont de pariuri, ceva? Aţi fost vreodată la un spectacol de balet? Sau ştiţi că a făcut el balet? Normal că nu, dar e simplu să aruncaţi cu noroi spre un tânăr care câştigă, probabil, 1500 lei pe lună din fotbal şi pe ăia îi vede când şi când. Nu spunem că este curat, fiindcă nu ştim, dar atât timp cât nu avem dovezi concludente, ar fi ideal să nu ne bazăm pe statistici când aducem acuze. Sau deja nu vă mai interesează megasupereurofantasticoincrediblul gol al lui Nicuşor Stanciu?

Sursa foto: Hepta / Răzvan Păsărică