Alexandru Ionita I va juca la… Farul!

ProSport
ProSport aminteşte şi de perioada de strălucire a lui Alex Ioniţă I

Alexandru Ioniţă (26 de ani), fosta mare speranţă a Rapidului a fost pus pe liber de FC Voluntari şi e aproape să semneze cu Farul Constanţa, echipă care speră să promoveze în Liga 1, la şase ani de la momentul în care FC Koln plătea nu mai puţin de 2,5 milioane de euro în schimbul său.

Cariera lui Alexandru Ioniţă atinge punctul cel mai de jos. La începutul lunii februarie, după doar trei luni petrecute la FC Voluntari, Ionel Ganea a decis să renunţe la serviciile atacantului, care şi-a găsit cu greu echipă. Venirea lui Ilie Stan la Farul Constanţa i-a oferit, însă, o oportunitate vârfului care în 2010 lua ochii mai multor echipe din Europa, după evoluţii foarte bune în tricoul Rapidului. Ioniţă se antrenează cu constănţenii şi, cel mai probabil, va semna zilele următoare un contract cu Farul, urmând să joace în Liga 2 până la finalul sezonului.

2.000.000 de euro era cota de piaţă a lui Alexandru Ioniţă, în vara lui 2010

Ştirea e cu atât mai surprinzătoare cu cât, în 2010, la doar 20 de ani, Ioniţă era privit ca una dintre marile speranţe ale fotbalului românesc. Atacantul crescut de Rapid avea un sezon de senzaţie, în care marca de 10 ori în 27 de meciuri, iar răsplata venea imediat. Un transfer în Bundesliga, la Koln, echipa în care strălucea Podolski şi o sumă mare de bani intrată în buzunarul lui George Copos, 2,5 milioane de euro. De atunci, însă, au început şi problemele. Ioniţă a jucat doar 89 de minute în Germania, a fost împrumutat la Rapid, apoi cedat definitiv la clubul care l-a crescut.

Sursa: liga2.ro

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required