Alături de Marius Şumudică!

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Este inadmisibil ca o suspendare să prevadă ca tu să nu poţi avea vreo tangenţă cu echipa ta. Este strigător la cer şi nemaiîntâlnit în lume. Dar cum Astra este pe primul loc şi deranjează, măsura este firească. Chiar şi aşa, indiferent de felul în care va evolua situaţia, noi trebuie să fim alături de Marius Şumudică şi să îi transmitem toată energia noastră pozitivă pentru ca echipa lui să câştige campionatul. Ar fi, poate, una dintre cele mai mari lovituri din istoria fotbalului românesc! Iar Şumudică are tot ce-i trebuie!

Întâi de toate însă, Marius Şumudică este un mare rapidist! Iar de asta trebuie să-l încurajăm, ca să înţeleagă că nu este singur în această luptă! Nu, suflarea rapidistă îl susţine necondiţionat! Şi nu doar pentru faptul că Şumudică s-a declarat rapidist înflăcărat dintotdeauna, ci şi pentru ceea ce a făcut concret pentru clubul pe care îl iubeşte atât de mult. În sezonul 1998-1999, atunci când Rapid a câştigat titlul după 32 de ani de pauză, Marius Şumudică a fost golgheterul echipei, cu 17 goluri! Număr impresionant pentru o formaţie care a luat titlul cu record de puncte în istoria Ligii 1.

marius sumudica antrenor

Doar în Liga 1, fiindcă Marius Şumudică a mai dat două goluri în Cupă şi unul în Cupele Europene, iar totalul său din acel sezon a ajuns la 20. Şumudică a jucat în trei finale de Cupă a României pentru Rapid, e adevărat, în două a intrat pe final, dar şi-a trecut două trofee în palmares, 1998 şi 2002. Primul, când a şi început titular în meci, fiind primul treofeu câştigat de Rapid după 23 de ani de secetă! Fireşte, rapidistul Marius Şumudică a fost la datorie. Ca să facem un calcul simplu, dar meticulos, trebuie spus că Marius Şumudică a reuşit să joace 96 de meciuri pentru Rapid în prima ligă, în trei sezoane şi jumătate, interval în care a marcat 35 de goluri!

Am vorbit despre rapidistul Şumudică, despre atacantul letal Şumudică, hai să aducem acum un pic în prim plan şi cariera sa de antrenor. Marius Şumudică a pregătit Rapidul în sezonul 2010-2011, când, după doi ani de secetă, echipa revenea în Cupele Europene. Adică la finalul lui. Final care, însă, nu l-a mai prins şi pe Şumudică pe bancă. De ce? Greu de spus… Cert este că Şumi a stat pe bancă până în etapa a 29-a, din 34. În prima ligă, pe banca Rapidului, mandate mai lungi de atât au avut în ultimii 20 de ani doar Mircea Lucescu, Mircea Rednic şi Răzvan Lucescu. Ceea ce spune multe!

Acum, alături de Daniel Niculae, Dani Coman, Filipe Teixeira, Alex Ioniţă II sau Cristi Oros, adică o adevărată legiune rapidistă, Marius Şumudică poate câştiga titlul în Liga 1, alături de Astra. În fapt, nu el, fiind suspendat, dar şi fostul secund, actualmente principal, Bogdan Andone, tot fost jucător al Rapidului este, aşa că, un motiv în plus să ne bucurăm pentru ei. Marius Şumudică trebuie susţinut! De toţi rapidiştii! Pentru tot ce a însemnat acest om şi înseamnă în continuare în viaţa Rapidului! Poate scapă de suspendare. Măcar până în vară! Dacă nu, se va bucura oricum pentru titlul pe care ai lui îl vor lua! Sau… de bucurat are voie la final? Ce prevede regulamentul?

marius sumudica rapid antrenor

3 COMENTARII

  1. Șumi, eu ca o rapidista înfocată in primul rând știu ce însemni pentru rapid!! Iar ca om, in al doile rând pot spune ca nu este normal ceea ce ți se întâmpla… Dar vei trece si peste asta cu bine! La vara vei fi campion cu astra, iar steliștii se vor oftica maxim ?! Multă bafta îți urez si îți țin pumnii in tot ceea ce faci,si poate vei reveni la rapid intr o zi!!!?

  2. Cei mai buni antrenori ai Rapidului in ultimii zece ani au fost, in ordine, Hizo, Bergodi, Sumudica.