Radu Birlică, atac dur la Ovidiu Burcă

Administratorul special al Rapidului, Radu Birlica, a intervenit in direct la Sport Total FM pentru a dezvalui motivele care au dus la demiterea lui Ovidiu Burca din functia de presedinte. Cei doi au purtat un dialog incins in unele momente, pigmentat cu acuze de ambele parti. Radu Birlica a dezvaluit in premiera faptul ca turneul de pregatire din India a fost aranjat de Marius Sumudica si i-a reprosat lui Ovidiu Burca conditiile proaste de cazare din primele zile ale cantonamentului.

Problemele s-au acumulat in timp. Cantonamentul din India a fost aranjat de Marius Sumudica, nu de Ovidu Burca! Eu cu domnul Moraru nu am fost de acord cu plecarea in India. Am cedat ideii de a alege un cantonament in Turcia, in Antalya, cu conditii excelente de pregatire. Am ales totusi India pentr echipele cu care aveam sa jucam. Unul din motivul demiterii a fost faptul ca nu am ajuns la un acord cu Burca pentru semnarea unui contract din partea indiana, desi am trimis domnului Burca faptul ca nu ne asumam acest cantonament. El imi spunea mereu: maine, maine, maine!

La insistentele mele, dupa multe e-mailuri, s-a reusit schimbarea hotelului initial, dupa 4-5 zile. Nu te poti juca cu un club ca Rapid precum cu amatorii! Noi n-am mers acolo in vacanta si ne-am trezuit cu sobolani la usa. Orice se pleaca din Romania se face in baza unui contract ferm, noi ce sa amendam acum? Dumneavostra dezinformati opinia publica! Lipsa de profesionalism duce in final la plecarea celui care nu se integreaza la cerintele clubului.

Drumurile noastre se despart aici, dar drumul domnului Ovidiu Burca in fotbalul romanesc va continua, pentru a ajunge un mare manager, asa cum isi doreste dansul. Rapid se va organiza foarte bine. Il avem pe domnul Dan Perja, care se ocupa de partea sportiva, iar eu ma ocup de partea administrativa„, a spus Radu Birlica, la „Trafic Sport”.

La randul sau, Ovidiu Burca s-a aparat afirmand ca partea indiana nu avea cum sa semneze contractul propus de Rapid, care continea clauze enorme de despagubire in cazul in care indienii nu respectau in totalitate conditiile initiale.

Acest turneu este organizat si recunoscut de FIFA, nu este o joaca! Acest contract continea niste clauze enorme, in conditiile in care ne-au platit tot ce aveam nevoie, cazare, bilete de avion. Nu puteam sa le punem conditii de zeci de mii de euro daca nu se realizau toate conditiile.

Dumneavostra m-ati mandatat pe mine sa negociez clauzele acestui turneu. Noi am luat de la FRF un formular prin care girau prezenta noastra la acel turneu. Noi am prezentat partii indiene contractul nostru dar ei nu au fost niciodata de acord sa semneze pentru acele clauze uriase.

Acest lucru este o gaselnita pentru a ma indeparta pe mine de la clubul Rapid! Eu in sapte luni nu am primit un leu la Rapid! Antrenorul a vrut in Antalya, iar eu am venit la domnul Moraru si i-am zis ca daca nu are bani, sa mergem in India! Noi am ales sa mergem undeva unde sa nu platim nimic!„, a replicat Ovidiu Burca, de asemenea, la „Trafic Sport”.

Sursa: sptfm.ro

Cauti ceva anume si nu gasesti la noi? Nimic mai simplu: cauta pe Google!

2 COMENTARII

  1. Foarte, foarte urât ce se întâmplă. Să nu ne mai mirăm că ne iau toți agaricii la mișto, când oamenii din fruntea clubului se comportă aproape ca niște țațe. ”Ăsta nu e Rapidul nostru”.