Clinceni – Rapid. Reportaj special

Clinceni. O comună cu puţin peste 6000 de locuitori și… 2000 de scaune libere în tribună. Într-o țară în care fotbalul se chinuie să supraviețuiească chiar și în prima Ligă, iar patronii nu știu cum să falimenteze mai repede echipele, mai există și proiecte care atrag atenția.

Fondată in 2005, sub denumirea de CS Buftea, echipa a promovat în Liga a doua în sezonul 2011-2012. Anul următor, patronul de atunci i-a schimbat denumirea din în FC Clinceni, apoi în 2014 a mutat formația la Pitești. Toate aceste mişcări s-au dovedit a fi esuate pe plan sportiv. Peste doar un an, ilfovenii au revenit acasă, la Clinceni. Haideți să şi facem cunoștință cu una dintre echipele care se bat să ajungă în Liga 1.

Februarie 2016. La Clinceni se vorbește tot mai mult despre promovare cu doar cateva luni inainte de finalul sezonului, mai ales acum când a apărut și un investitor strain asiatic, dispus să suporte cea mai mare parte din cheltuielile clubului. Optimismul plutește în aer, iar echipa pozeaza în noul echipament înaintea meciului cu Rapid. Asta pentru că și în Liga a doua obrazul subțire cu cheltuiala se tine, iar pretențiile sunt destul de ridicate.

Despre Clinceni s-au auzit multe în ultima perioadă. S-a vorbit ca fiind o posibila casă a Stelei în vremuri vitrege, petrecute în diverse baze de pregătire, sau că Mirel Rădoi ar fi vrut să lucreze aici, la sectorul juvenil. Până la urmă, Steaua a abandonat aceasta varianta si a ales Domneștiul, iar echipa din Clinceni a rămas să se bucure singură de baza de antrenament – una pe care și-ar dori-o multe echipe din prima Ligă. 4 terenuri de antrenament și două mini-hoteluri pentru cantonamente se află aici. Şi, evident, o investitie destul de costisitoare însă absolut necesară pentru o echipă care se respectă – aproape 3 milioane de euro a costat totul.

Şi într-adevăr, promovarea în prima ligă poate schimba datele problemei, alimentează presiunea și aruncă echipa într-o luptă cu adversari superiori, dar sentimentul unei misiuni îndeplinite este unul greu de egalat. Pas cu pas, Clinceniul se poate transforma într-un proiect de succes, pe modelul Unirii Urziceni, echipă care a crescut în doar cativa ani cat altii în zece. Iar visul poate deveni realitate. Plus că au şi împrumutat oameni care cunosc perfect această reţetă – actualul antrenor al Clinceniului, știe cel mai bine ce a însemnat Urziceniul – a lucrat doi ani de zile pentru Unirea.

CLICK PENTRU VIDEO

Sursa: dolce-sport.ro


Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* indicates required

Vrei si tu una? Apasa AICI