ANALIZA / Impactul achizitiilor in India

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Cu tot cu transferul lui Puţanu, Rapid a ajuns la borna 11 în ceea ce priveşte jucătorii achiziţionaţi în această iarnă. Totuşi, în India nu au fost decât opt dintre ei, dat fiind faptul că Cruz, Căruţă şi cel menţionat mai sus au semnat prea târziu pentru a mai parcurge un drum atât de lung şi pentru a se alătura lotului lui Dan Alexa. Aşadar, opt nou veniţi au făcut deplasarea în exoticul cantonament al iernii, iar o parte dintre ei sunt acum subiectul unei analize marca 1923.ro, bazate pe mărturiile colegilor. Aşadar, vă vom împrătăşi totul în rândurile de mai jos.

Cum s-au mișcat nou-veniții de la Rapid

Raul Costin (31 de ani) – faptul că este cel mai important transfer din această iarnă, judecând după experienţa sa la nivel de primă ligă şi Cupe Europene, fostul fotbalist al lui FC Vaslui şi-a convins şi noii colegi: „este de Rapid! O achiziţie reuşită, dă siguranţă la mijloc şi arată calitate în execuţii!” Se pare astfel că Raul Costin este un înlocuitor cel puţin la fel de bun pentru Wilfred Moke, mijlocaşul care s-a descurcat în tur atât de bine în Giuleşti.

Vlad Morar (22 de ani) – a jucat destule minute în India şi s-a remarcat destul de mult. Conform informaţiilor 1923.ro, acesta posedă o tehnică extrem de bună, din care rezultă deseori execuţii prin care Rapid poate decide meciurile. Chiar dacă poate juca atât în bandă, cât şi în centru, se pare că utilitatea cea mai mare o are în poziţiile care au legătură cu partea centrală în ofensivă. Aparent, Morar este unul dintre cele mai reuşite transferuri ale Rapidului în această iarnă.

Fota, concurență pentru căpitan

Cătălin Ţîră (21 de ani) – talentatul atacant şi fiul legendei rapidiste Fane Ţîră nu l-a impresionat încă pe Alexa într-atât de mult în cât să devină titular, dar calităţile sale sunt incontestabile. Conform informaţiilor 1923.ro, acesta posedă o vitezăn de pătrundere şi o forţă mai rar întâlnite la fotbaliştii români, fiind excelent pentru ce are nevoie Rapid în careul advers. Să sperăm că va confirma şi că va da multe goluri pentru ai noştri în play-off!

Nicuşor Fota (19 ani) – folosit de Alexa fundaş stânga titular în două dintre cele trei partide ale turneului, Fota a demonstrat că este un adevărat câştig pentru Rapid. Totuşi, pentru fundaşul stânga adus de la Chiajna, un loc în primul unsprezece va fi greu de obţinut, având în vedere că acolo se bate cu căpitanul echipei, Nicolae Vasile. Doar că în prima etapă, aproape sigur, el va fi titular, iar Vasile va trece în dreapta, din cauza suspendării lui Kuşnir.

Concluzii

În afara acestor patru fotbalişti, alte nume noi în cantonamentul Rapidului din India au fost cele ale lui Paul Botaş, Alex Potecea, Valentin Răsdan şi Cristi Timiş. Doar că ei au jucat foarte puţin, cazul primilor doi, sau deloc, cum s-a întâmplat cu ultimii, motiv pentru care o caracterizare succintă este imposibil de făcut. Dar vă vom ţine la curent pe măsură ce vom primi informaţii. Până atunci să ne bucurăm că cei patru testaţi mai intens de Dan Alexa sunt soluţii bune pentru Rapid.

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required