Ideea excelentă a lui Ovidiu Burcă

Burcă Rapid
Burcă la Fotbal Club Rapid

Turneul din India pare o pată de culoare uriaşă şi, din punctul de vedere al multora, nu este potrivit pentru Rapid, mai ales că se termină foarte aproape de începutul sezonului. În ciuda acestui fapt, dacă ne uităm la numele adversarilor, realizăm că turneul este unul excelent pentru Rapid. Mai ales dacă ne gândim că echipa noastră joacă în liga a doua şi nu în primul eşalon valoric. Să luăm pe rând adversarii cu care vom juca.

În primul rând, ne vom întâlni cu Dnipro Dnepropetrovsk, o formaţie din Ucraina care, în ultimii ani a ţinut destul de bine pasul cu giganţii Şahtar Doneţk şi Dinamo Kiev. Ca să nu mai punem la socoteală faptul că în urmă cu mai puţin de un an, Dnipro a jucat finala Ligii Europa, pe care a pierdut-o cu 3-2 în faţa FC Sevilla. Adică atunci când noi ne pregăteam de liga a doua, ucrainenii scriau istorie eliminând Napoli, actualul lider din Serie A.

dnepr liga europa

watford stadium

paranaense 2001

Următorul adversar va fi Watford. E adevărat, doar echipa U23 a clubului englez, dar ce contează, având în vedere că vorbim despre o echipă care se află în prima jumătate de clasament din Premier League? Va fi un test cel puţin la fel de util precum cel cu ucrainenii. Ca să nu vorbim despre al treilea adversar, Atletico Paranaense, chiar dacă, din nou, discutăm despre echipa U23 a clubului respectiv. O formaţie care, în 2001 devenea campioană a Braziliei, iar în 2005 juca finala Copei Libertadores!

Sigur, având astfel de adversari şi riscurile sunt pe măsură. Rapid este momentan o echipă fragilă, chiar dacă în liga a doua n-a prea avut probleme. I-am pierdut pe Romero, Grassi, Josl şi Moke, fotbalişti care aduceau un plus de experienţă. Este adevărat, ne-am întărit semnificativ în atac, cu Ţîră, Morar şi Potecea, dar până nu-i vedem la lucru pe băieţi în amicale tari nu ne putem pronunţa. Va fi greu să ne ridicăm la nivelul adversarilor, dar nu imposibil.

În India vom avea trei examene mari, pentru că mi-e greu să cred că ne putem califica din grupă. Dar dacă totuşi o facem, putem fi siguri că Rapid este pe drumul cel bun. Iar ca punct de plecare ar putea fi ideea preşedintelui Ovidiu Burcă, cel care a avut ideea acestui turneu. Inedit, exotic, dar care va avea loc într-o ţară în care fotbalul câştigă tot mai mult teren de la un an la altul. Cea mai bună dovadă stau numele echipelor care participă alături de Rapid. Pentru că, să nu uităm, din grupa cealaltă face parte şi Argentina U23, dar şi echipa de tineret a lui 1860 Munchen!

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required