FOTO & DECLARATII / Reunire Rapid

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Rapid București s-a reunit luni, 11 ianuarie, la baza antrenament Pro Rapid, iar echipa lui Dan Alexa începe pregătirile pentru a doua parte a sezonului din Liga a 2-a. Vineri, 15 ianuarie,. au programată și vizita medicală.

Pe 3 februarie, alb-vișiniii vor pleca în cantonamentul din India și vor reveni cu o săptămână înaintea primului meci oficial al anului 2016, care e programat pe 27 februarie, cu Academica Clinceni. Până atunci, însă, urmează 3 săptămâni de pregătire în București și în împrejurimi. Antrenamentele fizice vor fi făcute la sala de forță de la Pro Rapid, iar cele cu mingea vor fi efectuate la Buftea, acolo unde giuleștenii au găsit un teren sintetic foarte bun.

29 de jucători au fost prezenți la reunirea lotului, dintre care circa 30% sunt juniori de la propriul club, care au fost aduși pentru pregătiri și doar câțiva vor fi reținuți în lotul pentru partea a doua a campionatului. Marea noutate este Doru Bratu, fundașul central care a început fotbalul în Giulești și care a mai trecut și pe la Steaua, Chiajna, U Cluj sau Pandurii. Ultima dată, Bratu (26 de ani) a jucat la Farul Constanța, în turul acestui sezon și a fost adversarul alb-vișiniilor în Seria 1 a Ligii a 2-a. Constănțenii se află pe locul al 5-lea, la 8 puncte în spatele Rapidului.

„Bratu încă nu a semnat, dar știu că s-a înțeles cu clubul”, a precizat antrenorul Dan Alexa.

Apărătorul a fost adus pentru a-l înlocui pe Davide Grassi, fundașul central cu care conducerea a ajuns la un acord pentru rezilierea contractului. Alb-vișiniii s-au despărțit și de portarul Francisco „Pulpo” Romero, Ferran și Cioablă, iar Alexa a anunțat că și tinerii care nu joacă în mod regulat vor pleca în Liga a 3-a, pentru a avea meciuri în picioare. Portarul Virgil Drăghia rămâne prima opțiune, iar antrenorul vrea să mai aducă un goalkeeper junior.

Rapidiștii sunt în negocieri și cu Paul Batin, care și-a reziliat contractul cu FC Botoșani, după ce a petrecut un sezon și jumătate la formația moldavă. Mijlocașul în vârstă de 28 de ani a mai jucat la Baia Mare (2006-2009), CFR Cluj (2009-2014), UTA (2009-2010, ca împrumut), Pandurii (2011-2012, ca împrumut) și FC Brașov (2012-2013, ca împrumut). Alexa a confirmat că și Edu Oriol este în discuții avansate cu alb-vișiniii.

„Drăghia e un portar foarte bun, în care mi-am pus foarte multă bază. Din păcate, s-a accidentat într-un moment foarte bun pentru el. A intrat Pulpo Romero, care a apărat și el foarte bine. Din păcate, tatăl lui are probleme de sănătate și ne vom despărți. Mă bazez pe Drăghia. Vom încerca să aducem un portar junior, ca să avem și o alternativă, dacă vom evolua cu un junior în poartă, dintre cei sub 20 de ani, pentru că trebuie să avem doi în teren pe tot parcursul meciului”, a declarat Dan Alexa, la conferința de presă de luni.

„Edu Oriol e pe listă. Este un jucător de calitate, de ultima pasă. O altă dorință e ca cei care vor veni să vină cât mai repede, pentru a prinde perioada de pregătire. Tinerii care nu joacă vor merge în Liga a 3-a, pentru a avea meciuri în picioare, fiindcă altfel nu pot crește”, a mai spus antrenorul rapidist.

Alexa a discutat și despre cantonamentul din India: „În India e un turneu foarte bun. Ca minus e că ne întoarcem destul de târziu, fiindcă peste o săptămână jucăm la Clinceni. Inițial, trebuia să ne întoarcem pe 3 februarie, dar acum vom pleca pe acea dată. E un turneu cu echipe bune și e foarte bine”.

„Vom sta 3 săptămâni aici și vom avea o perioadă de pregătire la Buftea, unde e un teren sintetic foarte bun. Al doilea antrenament îl vom face aici, la sala de forță, Încercăm să ne adaptăm condițiilor și terenurilor”, a mai precizat tehnicianul Rapidului.

Pe 22 ianuarie, Rapid are un nou termen în procesul insolvenței. Dan Alexa speră la o amânare de un an și spune că finanțatorul Valerii Moraru este optimist, în privința scoaterii clubului din starea de insolvență: „Îl simt pe domnul Moraru foarte optimist. Avem termenul ăsta în ianuarie și sper să fie totul în regulă. Ne dorim foarte mult să fie liniște, să reușească să scoată clubul din insolvență, ar fi o mare victorie. Dânsul ne asigură că e totul în regulă. Dacă se prelungește un an, este bine”.

Sursa: digisport.ro

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required