De ce este nevoie de rapidism în Giuleşti

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

S-a vorbit despre transferurile lui Pancu şi Maftei. De fapt, întoarcerea acasă a două simboluri. Deocamdată nimic nu s-a materializat şi acest lucru nu este prea bun. E adevărat, am mai discutat despre vârsta celor doi, dar Rapid are nevoie în acest moment şi de acel rapidism din teren, care să ne ajute să promovăm la pas. Desigur, Vasile şi Martin sunt oameni de bază, ba chiar traversează şi o formă excelentă.

Lor li se adaugă, mai mult ca sigur, Andrei Drăghia, al doilea căpitan şi viitorul portar titular după plecarea lui Pulpo Romero. Cei trei pot asigura o continuitate frumoasă a rapidismului, dar doza ar creşte semnificativ dacă am aduce doi titulari de bază din echipele care au luat titlul în 1999, respectiv 2003. Ar fi o legătură între generaţii şi o motivaţie pentru cei tineri sau, pur şi simplu, pentru cei care joacă la Rapid de prea puţin timp pentru a înţelege în profunzime fenomenul.

Să nu ne mai ascundem în spatele vârstei celor doi, pentru că Garai a fost la un pas să semneze şi puţini s-au uitat că avea 35 de ani. Nu spunem că n-ar fi fost un transfer bun, dar mai bine i-am avea pe Pancu şi Maftei în echipă. Ne-ar garanta promovarea. Apoi gândiţi-vă cum ar arăta un prim unsprezece rapidist din care aproape jumătate de echipă ar avea sânge vişiniu? Sau măcar să fie toţi în lot meci de meci… Impactul pentru tineri precum Raiciu, Tudoran, Fota, Morar, Manea sau Ganea ar fi unul imens. Dar, rămâne de văzut ce se va întâmpla.

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required