Rapid are deja strategie pentru L1

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Dan Alexa a declarat că nu vrea să repete la Rapid situaţia de la Poli Timişoara, unde a făcut transferuri abia după ce echipa a promovat în Liga 1. Lipsa de omogenitate a întârziat să apară, la fel şi rezultatele, motiv pentru care Dan Alexa a fost nevoit să se despartă de bănăţeni. Din fericire, a venit la Rapid, iar strategia sa pare una cât se poate de serioasă. Imediat după ce s-a luat vacanţă, staff-ul tehnic şi cel administrativ a pus pe liber patru jucători care nu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor sau care nu au un nivel valoric care să se potrivească cu ce are nevoie Rapid, în special din vară.

Singurul obiectiv este promovarea, motiv pentru care Josl, Grassi, Embalo şi Ferran au fost puşi pe liber. De adus, singurul nume cert este cel al lui Aritz Garai, fotbalist care a jucat şi în sezonul trecut la Rapid. Boukaka este în probe, iar alţi fotbalişti sun pe listă. Pe cea de sosiri, la fel cum sunt şi pe cea de plecări. Cel mai important este acum ca oficialii să îşi asigure serviciile oamenilor de bază, ale jucătorilor care au avut cel mai consistent randament în turul de campionat.

V-am prezentat situaţia lui Mădălin Martin, om care intră în ultimele şase luni, dar cu care se va negocia prelungirea contractului. „Buga” este o prioritate, la fel ca şi în cazurile lui Wilfred Moke sau Iulian Popa. În cazul primului, lucrurile sunt simple, în cazul că angajamentul se prelungeşte automat cu încă un sezon în momentul promovării. Cum şi Iulian Popa a semnat pe un singur sezon, acesta trebuie convins să rămână. În teorie nu este un lucru greu, având în vedere că Iulian este golgheterul echipei, cu 10 goluri, dar se şi simte foarte bine la Rapid, motiv pentru care, cel mai probabil, părţile îşi vor da mâna şi la vară după promovare.

Promovarea este singura opţiune, fiindcă altfel ar fi dezastru, evident. De aceea nimeni nu ia în calcul alt deznodământ şi de aceea am raportat situaţia celor trei jucători de mai sus la contextul în care din sezonul viitor vom juca iar în primul eşalon. Careul ar fi completat de Răzvan Trandu, fotbalist care s-a prezentat excelent în prima jumătate a sezonului. Norocul este că Trandu a semnat pe două sezoane cu Rapid, astfel încât nu mai trebuie negociat şi cu el în această iarnă. Cert este că vor mai veni şi pleca jucători, iar 1923.ro vă va ţine la curent cu soarta acestora pe măsură ce lucrurile vor prinde contur.